Ny tung förlust för Frölunda – trots upphämtning

Frölunda föll tungt mot HV71 efter att utvisningarna sänkt Frölunda i en galen målfest i Kinnarps Arena.

|

Matchen mellan HV71 och Frölunda blev dryga timmen försenad efter att Frölundas buss gett upp i Ulricehamn. Väl på plats i ett slutsålt Kinnarps Arena började det inget vidare för Frölunda.

John Nyberg blev utvisad efter två minuter och det var nära direkt för HV71. Inte blev det bättre när både Jonathan Sigalet och Mats Rosseli Olsen satt utvisade – direkt efter att norrmannen klivit ut på isen smällde Victor Ejdsell in pucken bakom Johan Mattsson efter fin framspelning av Robin Figren.

Bästa kvitteringschansen i den första perioden fick Simon Hjalmarsson som prickade ribban och stolpen i samma avslut men pucken ville inte in.

– Det är sådant som händer. Sådant som vi inte styr, det är bara att gilla läget. Vi skyller inte på bussen, säger Joel Lundqvist till C More.

I den andra perioden blev det till en början inte mycket bättre. Victor Ejdsell kunde göra sitt andra och strax därefter fick HV71 straff – den kampen vann dock Johan Mattsson mot Sebastian Wännström.

Reduceringen skulle komma och det i powerplay när Victor Olofsson dundrade in pucken. Hans sjunde för säsongen – en siffra som gör han till bäste målskytten i Frölunda.

HV71 hann knappt samla sig innan det small igen bakom Linus Söderström. Frölunda vann pucken högt och efter att Simon Hjalmarsson återigen prickat ramverket kunde Sebastian Stålberg peta in kvitteringen.

Robin Figren spenderade fyra säsonger i Frölunda men lämnade för HV71 inför den här säsongen. I den andra perioden fick han sitta i utvisningsbåset i två minuter – då passade Carl Grundström på att ge Frölunda ledningen.

En ledning som de fick behålla i dryga 30 sekunder innan Lawrence Pilut kvitterade till 3–3.

Det skulle bli HV71 som tog ledningen och det genom Mattias Tedenby efter att Sebastian Stålberg blivit utvisad.

Den sista viljan försvann för Frölunda när Kevin Stenlund satte 5–3 efter fint förarbete av Mattias Tedenby. Ett mål som såg ut att bl imatchens sista men Frölunda ville annat och med uttagen målvakt kunde Carl Grundström sätta dit pucken för Frölunda. Men närmare än så kom aldrig Frölunda.