Ny bortaförlust för Frölunda – föll mot Luleå

Frölunda kom tillbaka två gånger om – men i förlängningen var det Luleå som drog det längsta strået och avgjorde. – Jag känner inte igen mitt lag i spelet utan puck, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Förlust mot Färjestad och Växjö på bortaplan. Mot Luleå fick Frölunda en ny chans att ta höstens första seger på resande fot. Men något trendbrott blev det inte för Roger Rönnbergs manskap. Trots att gästerna kom tillbaka två gånger om var det norrbottningarna som till slut kunde vinna matchen med 3-2 efter ett övertidsavgörande.

– Luleå vinner välförtjänt. Jag känner inte igen mitt lag i spelet utan puck. Vi spelar inte och följer inte vår defensiva grundstruktur. Vi jobbar för mycket en och en och det straffar sig, säger Roger Rönnberg.

Och det blev uppförsbacke direkt för Frölunda, där tongivande spelare som Joel Lundqvist, Pathrik Westerholm, Sean Bergenheim och Simon Hjalmarsson fick stanna hemma på grund av skadeproblem. Emil Larsson gav Luleå ledningen tidigt och även om Victor Olofsson utjämnade med ett vasst handledsskott i krysset innan paus var det hemmalaget som dominerade fullständigt under matchens första halva. Och vore det inte för Johan Mattssons storspel i mål hade siffrorna kunnat vara betydligt större.

ANNONS

– Vi måste jobba hårdare och inte släppa till så mycket chanser, säger Sebastian Stålberg, som i nyckelspelarnas frånvaro fick axla ett större ansvar.

Stålberg brände öppet mål

Under matchens andra halva lyfte Frölunda och i den andra perioden hade göteborgarna, där just Stålberg fick ett jätteläge, bud på ett ledningsmål.

– Det är öppet mål, det ska bara vara mål där, det är för dåligt, säger han.

I stället var det Luleå, som efter att Lias Andersson dragit på sig en utvisning i den tredje perioden, som i spel fem mot fyra kunde återta ledningen, men Mats Rosseli Olsen, svarade med en kvittering och gästerna tvingade fram en förlängning.

Utvisning avgjorde

Väl där fortsatte dramatiken – och oturen för Lias Andersson. Talangen, som likt Carl Grundström gjorde sitt första SHL-framträdande den här säsongen, åkte på en hårt dömd utvisning en bit in i övertidsperioden. Luleå tackade för möjligheten och Patrik Cehlin skickade in avgörande 3-2.

– Jag har skarpa åsikter om den situationen, men det håller vi internt, med domarna och med SHL, säger Rönnberg om utvisningen.

Resultatet gör att Frölunda på tre bortamatcher än så länge inte har lyckats vinna en enda. Men än finns ingen anledning till oro, menar tränaren.

– Defensivt är det här bevisligen vår sämsta insats så här långt. Sedan tycker jag att alla matcherna har haft en likhet och det är att vi går alldeles för mycket upp och ner i prestationen i matcherna. Vi behöver hitta en jämnare nivå. Men jag är övertygad om att vi kommer lösa det. Jag är ganska lugn i det, säger han.

ANNONS
ANNONS