Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Nu måste Frölunda jobba med det psykiska

Det är ett fall framåt, det är det absolut. Men nu behöver Frölunda jobba med självförtroendet – hos alla spelare. Jag antar att psykologen är inkopplad.

Frölunda 3

Djurgården 4

efter straffar

Det vill sig verkligen inte för Frölunda. Mot Djurgården så saknas det inte bara skadade spelare, utan även tyngd och förstås den där förmågan att få pucken i mål.
Gudarna ska veta att Roger Rönnbergs gäng försöker.
Men det är liksom bara Rasmus Dahlin som har självförtroendet att göra rätt saker i rinken. Den 17-årige backen kör runt lika respektlöst som vanligt. Han har ett par soloräder av hög klass och även två skott i stolpen.
Men det saknas nåt.
Frölunda får ingen längd på anfallen och gästerna från huvudstaden plockar lätt bort försöken till att gå framåt. Och när det gäller jävlaranammat är Djurgården betydligt hetare.
Det märks också när Peppe Lundh trycker in en ledningspuck till 1–2 i andra perioden.
Men det är ändå ett fall framåt. Efter Matt Donovans fight på slutsignalen i andra perioden kämpar Frölunda på ett annat sätt. Laget lyckas till och med kvittera och ta ledningen.
Då svider det med en kvittering med 57 sekunder kvar.
Och att förlora på straffar är inget annat än att köpa en Triss-lott. Det kan gå hur som helst.

NU GÅR DET snart inte att göra fler omstarter den här säsongen, men det kommer att bli en injektion i Frölunda när två nya spelare blir redo för SHL-matcher senare i veckan.
Ser nye backen Mike Weber träna tidigare i veckan. Amerikanen, som väger en tiondels ton, ser förvånansvärt snabb ut på grillorna och bättre med pucken än jag kunnat ana.
Även Roger Rönnberg är inne på samma spår, men det kanske är så nuförtiden i världens bästa liga? Utan bra skridskoåkning och hyfsat förstapass spelar du inte 351 matcher i NHL. Och ni ska komma ihåg att Weber faktiskt fick ett kontrakt så sent som i februari förra året av Minnesota Wild.


DEN NYE CENTERN då? Ja, Joel Mustonen kommer inte med världens bästa vitsord från tiden i Örebro HK – men jag är övertygad om att sportchef Fredrik Sjöström och Roger Rönnberg har sett några egenskaper som går att utveckla.
Jag menar, vem trodde att Ryan Lasch skulle lära sig att backchecka i Göteborg eller att Oscar Fantenberg skulle sluta som hetaste backen i Los Angeles Kings när han startade om i Frölunda?
Mustonen är dessutom bara 25 år – och kan nå långt med rätt inställning. 

DET SOM TALAR emot Weber och Mustonen är längden på kontrakten, sju veckor (!) för amerikanen respektive säsongen ut för finländaren. 
Det känns som om Frölunda har både hängslen och livrem på sig?

TILL SIST: Är det någon som gillar de gröna tröjorna?
Var det inte bättre i rött?

Plus
Rasmus Dahlin.
Håller en klass för sig själv – och det är stundtals ren njutning att kolla på 17-åringen.
Minus
Halsskydden. Hur svårt kan det vara att sätta på sig dem korrekt? Skärpning nu.

Mest läst