Noah, längst till höger, ratar Frölunda och väljer att gå till Färjestad. Foto:Bildbyrån
Noah, längst till höger, ratar Frölunda och väljer att gå till Färjestad. Foto:Bildbyrån

Noah Andersson nobbar Frölunda – går till Färjestad

Frölundalegendaren Niklas Anderssons söner går sina egna vägar. Lias valde HV71 – Noah väljer Färjestad. – Jag lägger mig i väldigt lite, säger pappa Niklas.

ANNONS
|

Lias Andersson ville inte bli jämförd med sin pappa – Frölundalegendaren Niklas Andersson – och valde därför att i ung ålder gå till HV71 istället för Frölunda. En klubb där han mer eller mindre växt upp när han varit med pappa på jobbet. Efter SM-guldet med HV71 2017 valde dock centern att "komma hem" och skrev på för Frölunda.

Nu står det klart att även hans lillebror Noah, 15, väljer bort Frölunda – för spel med rivalen Färjestad.

– Jag är jätteglad att de får chansen att spela för elitklubbar. Noah var där uppe, provspelare och tyckte att det lät bra, säger Niklas Andersson som inte lägger sig i sönernas karriärsval.

ANNONS

– Det jag kan göra är att förklara för dem vad som krävs. Sedan får de göra vad de vill med det. Mer kan man inte göra. Det är ganska enkelt att vara idrottsförälder. Jag tror inte på att pusha och säga till dem att göra det och det. Det är de som ska ut och kämpa, bara de kan välja.

"Varit för bra för att vara sant!"

Vill även Noah unvika att bli jämförd med dig?

– Jag vet att Lias kände så och med facit i hand var det ett jättebra val. Jag vet att han är jättenöjd med tiden i HV. Med Noah vet jag inte riktigt om han ville göra som brorsan eller om han bara tyckte att det passade bättre där.

Tror du att även Noah kommer "hem" till Frölunda i framtiden?

– Det hade nästan varit för bra för att vara sant! Jag vet hur tufft det är att spela på elitnivå. Konkurrensen är stenhård.

Noah börjar på hockeygymnasiet i Karlstad till hösten.

ANNONS