NHL-veteranen har drabbats av cancer

New Jerseys Devils forward Brian Boyle har drabbats av en ovanlig form av leukemi som sitter i benmärgen, men trots den tunga nyheten är veteranen optimistisk. –Jag ser fram emot att komma på isen och spela, säger amerikanen under pressträffen.

ANNONS
|

32-årigen har tidigare spelat för Los Angeles, New York Rangers, Tampa och Toronto, och skrev ett tvåårskontrakt med New Jersey inför den här säsongen. Han lider av en ovanlig form av leukemi som sitter i benmärgen.

Klubbens läkare, Michael Farber, uppger att sjukdomen upptäckts på ett tidigt stadium och att den går att behandla med medicin.

– Lyckligtvis är våra barn såpass unga att de slipper alla frågor och oroa sig. Vi är i en bra position just nu. Med tanke på hur det skulle kunnat vara och vad det visade sig vara är detta positiva nyheter, säger amerikanen under pressträffen.

ANNONS

Boyle säger att han, baserat på vad läkarna sagt till honom, förväntas fortsätta leva ett normalt liv.

– Vi har en bra plan för att behandla sjukdomen, och jag ser fram emot att komma på isen och spela. Jag vet inte när det händer, men jag har som mål att det ska vara premiärmatchen den 7 oktober.

"Behöver inte prata om det här"

Framöver vill den 32 år gamla veteranforwarden fokusera på hockeyn och inte lägga så mycket fokus på sjukdomen.

– Förhoppningsvis kan säsongen så vanlig som möjligt, vi behöver inte prata om det här hela tiden. Om jag suger en match så är det för att jag suger, inte på grund av någon annan anledning. Om det skulle vara mitt största problem så är det en bra sak.

Stjärnornas stöd: "Vi är alla bakom dig!"

Brian Boyle har fått ett stort stöd av i princip hela hockeyvärlden. Många är spelarna som sträckt ut en hand och som visat sitt stöd.

"En som visat sitt stöd är Oilers-målvakten Cam Talbot. "Mina tankar går till Brian Boyle och hans familj. Du är enav de starkaste personerna jag vet. Vi är alla bakom dig!", skriver han på Twitter.

En annan som visar sitt stöd är Boyles gamla lagkamrat Steven Stamkos.

"Vi alla skänker dig och din familj en tanke Brian Boyle. Jag tvivlar inte en sekund över att du kommer klara detta", skriver han.

ANNONS
ANNONS