New York Rangers hyllade 15-årige Teddy Balkind

15-årige Teddy Balkind dog under en hockeymatch tidigare i år. Natten till torsdagen hyllades han av sitt favoritlag New York Rangers.
– Det är känslosamt. Man vill aldrig se nåt sånt här hända, säger Adam Fox efter matchen.

ANNONS
|

Det var under en match på high school-nivå i Brunswick i Connecticut, strax norr om New York, som olyckan var framme.

15-årige Teddy Balkind krockade med en annan spelare och fick en skridsko över halsen. Balkind fördes akut till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

”Hela vårt samhälle sörjer. Igår förlorade vi en värdefull ung man i en tragisk olycka”, sa skolchefen Mark Davis enligt tv-kanalen ABC7 efter dödsfallet.

Händelsen chockade stora delar av hockeyvärlden och sedan dess har hyllningar av olika slag ägt rum.

LÄS MER:Viktor Stålberg om nobben från Frölunda och vägen till toppen

New York Rangers hedrade Balkind

Natten till torsdagen hyllades Balkind av sitt favoritlag, New York Rangers. Manhattan-klubben hade då sin första hemmamatch på två veckor och tog emot Toronto Maple Leafs i Madison Square Garden.

ANNONS

Inför matchen värmde alla New York Rangers stjärnor upp i matchtröjor där de hade Balkinds namn på ryggen – och hans nummer, 5.

Det hölls även en tyst minut innan matchen drog igång. Under matchen fanns även Teddy Balkinds lagkamrater.

– Det är känslosamt. Man vill aldrig se nåt sånt här hända, speciellt för en kille som är så ung. Det är hemskt. Men det var ett fint sätt att hedra honom, och fint att se alla hans lagkamrater där också, sa Rangers Adam Fox efter matchen.

LÄS MER:Storseger för New York Rangers

Hyllningar runtom i Nordamerika

Teddy Balkind har, som sagt, hyllats runtom i Nordamerika sedan den tragiska olyckan. Bland annat har en mängd hockeyprofiler ställt ut en hockeyklubba på altanen för att hedra 15-åringen.

Boston Bruins valde att hänga upp en tröja med Balkinds namn och nummer på avbytarbänken under en match mot Montreal Canadiens. Även där höll man en tyst minut.

ANNONS