181103 Frölundas Jacob Moverare jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping 3 november 2018 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
181103 Frölundas Jacob Moverare jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping 3 november 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Moverare har börjat hitta rätt i Frölunda

Jacob Moverare, 20, prickade dit första målet för Frölunda mot Linköping. Är det islossning att vänta för den defensivt skicklige backen nu?
– Haha! Förvänta er inte för mycket, säger han efter matchen.

ANNONS

Han hämtades in från NHL-klubben Los Angeles Kings på lån över säsongen och förstärkte backsidan ytterligare i Frölunda Indians.

Mot Linköping kom även första målet och därmed även första poänget för den defensivt skicklige backen.

– Det var jävligt skönt, det var det! Jag trodde först att det var någon som styrde den men sen åkte alla till mig och då tänkte jag att den måste ha gått in, säger han och fortsätter.

– Det var som sagt skönt men det är inget jag har gått runt och tänkt på överdrivet mycket om jag ska vara ärlig, men det är klart att det var skönt.

ANNONS

LÄS MER:Tredje raka för Frölunda – slog Linköping

Vad säger du om målet?

– Jag har ju inte haft supermånga lägen tidigare och jag missar ju hela tiden ... men jag såg att "Fagge" var framför mål och försökte bara träffa mål och få igenom skottet och det gick ju bra.

Så nu ska vi förvänta oss islossning från din sida?

– Haha! Nej, förvänta er inte för mycket av den varan.

20-åringen har likt många andra i Frölunda lyft sig under den senaste tiden. För Moverare är förklaringen till hans spelmässiga lyft ganska uppenbart.

– Jag känner att jag spelar med ett större självförtroende nu i de två senaste matcherna. Tidigare har jag tvekat för mycket men känner att jag kan slappna av mer och mer på isen och spela mitt spel så det känns väldigt skönt, säger han.

Hur ser du på konkurrensen på backsidan, du har fått vila ett par matcher?

– Alla är jävligt bra backar! Man försöker bara bidra så mycket man kan till laget och sen får man sitta eller spela, det är upp till tränarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS