Mora – en mardröm för Frölunda

Säg Mora – och Frölunda får rysningar. Det blir 3–0 i baken den här gången.

|

Mora är verkligen ingen favoritmotståndare för Frölunda. I Scandinavium så hade 031-gänget en 3–1-ledning med tre minuter kvar av matchen. Med två sekunder kvar så stod det 3–4 på jumbotronen – efter en mäktig vändning av dalmasarna.

Frölunda åker till Mora och Jalas Arena med revanschlust och startar i ett ursinnigt tempo. Det är 5–0 i skott och det känns som en tidsfråga innan det första målet ska komma.

Men så blir Johan Gustafsson i Frölundas kasse skymd – och när Kevin Gagné skjuter så går Moras första skott för kvällen i mål.

Och direkt efter ett avklarat boxplay för Frölunda så utökar Matt Bailey målskörden för jumbon Mora.

– Vi är för svaga i egen zon. De är rätt rörliga där och hittar bra spel. Vi måste få stopp tidigare, säger Max Friberg i första pausen.

Frölunda får två chanser i numerärt överläge för att komma in i matchen målmässigt, men närmare än backen Chay Genoways stolpskott kommer inte laget.

– Vi måste upp – och powerplay måste upp. Anfallstiden ger oss utvisningar – och det måste vi utnyttja bättre, helt enkelt.

Roger Rönnberg gillar inledningen på matchen, men inte det som händer sen.

–Vi börjar stressa. Vi kommer i ett läge där vi överjobbar allt ute på banan – och är steget efter …

I den andra perioden har Frölunda några galet öppna lägen. Gustav Lindström får en magisk skottpassning av Jonathan Sigalet och ska bara raka in pucken i kassen.

Men Janne Juvonen, strålande i Moras mål, räddar.

– Dåligt av mig! Där ska jag göra mål, säger backen kritiskt.

I tredje perioden, när Frölunda borde jaga för reducering, så skapas det knappt något alls framåt. Med tre minuter kvar av matchen och perioden har Frölunda bara skjutit tre futtiga skott.

Och trots sju lägen i PP lyckas inte Frölunda få in pucken. Ett Frölunda som på de fyra senaste matcherna bara lyckas göra tre mål ...