Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Mike Weber klar för Frölunda

Försvaret har varit Frölundas allra största brist – och nu agerar klubben. Store och elake backen Mike Weber, med 351 NHL-matcher, värvas. – I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Ni såg det allra senast i åttondelen av Champions Hockey League, när Frölunda släppte in sex mål och åkte ur turneringen som försvarande mästare.

Ett fiasko? Ja, resultatmässigt.

– Vi siktar på att vinna allt som vi ställer upp i, har kapten Joel Lundqvist tydligt deklarerat.

Men trots omstarter och extra nötande av försvarsspelet så har Frölunda inte lyckats komma upp i nivå. Efter 16 spelade matcher så ligger målsnittet i SHL på tre insläppta mål per match – med sju insläppta mot både Färjestad och Växjö.

Lagets sladdar som nia i tabellen och efter uttåget från Europa väljer föreningen, enligt uppgifter till GP, att agera.

Och det är ingen center som köps in för att ersätta de långtidsskadade Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm.

Det är en back.

En stor, stark och elak back.

Under torsdagsmorgonen kunde GP avslöja att det är Mike Weber, 29 år, som värvas. Något klubben bara timmar senare bekräftade.

– En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida. 

Skriver ett korttidskontrakt 

Försvarsspelaren mäter 188 centimeter, väger 98 kilo – och har 351 NHL-matcher på meritlistan. 

– Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjligheten upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor, säger Sjöström. 

Till en början har Weber skrivit på ett sjuveckorskontrakt. 
– Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till.

Amerikanen har spelat för Buffalo Sabres och Washington Capitals i NHL och tillbringade senaste säsongen som kapten i Iowa Wild i AHL. Där kom han förra säsongen upp i 92 utvisningsminuter på 56 matcher, stod för ett mål och sju assists och hamnade på plus sex i plus/minus-statistiken. Och det är just i försvarsspelet han själv också tycker att han har sina styrkor. 

– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget, säger han. 

Weber har också en säsong med 181 minuter i utvisningsbåset – och gillar att både spela fysiskt och aggressivt.

Mest läst