Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Matt Duchene lämnar Colorado för Ottawa

Frölundabekantingen Matt Duchenes framtid har varit en av NHL:s längsta följetonger och natten till måndagen byttes stjärnan till slut bort – mitt under brinnande match. Nu blir stjärnan lagkamrat med Erik Karlsson i Ottawa.

Ryktena om att Matt Duchene ska varit på väg bort från Colorado Avalanche har florerat under en lång tid. Stjärnan, som valdes av klubben som trea totalt i draften 2009, har till stor del fått bära hundhuvud för Colorados avsaknad av framgångar.

Det har även talats en hel del om att Duchene själv velat lämna klubben, vilket fick legendaren Peter Forsberg att reagera.

– Jag hade suttit honom på bänken och trejdat bort honom, sa ikonen under en sändning med SVT Sport.

Natten till måndagen kom till slut stunden då stjärncentern fick byta klubb. Det var under en match mot New York Islanders som Frölundabekantingen, efter att han spelat i totalt två minuter, fick kliva av isen. Då tillhörde han inte längre Colorado.

– Det här är galet. Blake Comeau får hjälp av isen och Matt Duchene smyger ut bakom honom, skriver journalisten Brady Trettenero på Twitter.

"Otroligt tacksam för mina år i Colorado"

Matt Duchene kommer därmed inte få spela tillsammans med Colorado under NHL-matchen som, på fredagen, ska spelas i Stockholm och Globen. Därmed kommer han få möta dem eftersom han byttes till Erik Karlssons Ottawa Senators, som ska stå för motståndet i Globen.

För Matt Duchene, som är från Haliburton Ontario, är det med blandade känslor han lämnar Denver för att åka hemåt.

– Jag är otroligt tacksam för mina år i Colorado. Det var mitt favoritlag som barn och det har varit en stor ära att få spela här. Det är bitterljuvt helt klart, men jag ser fram emot en ny chans i Ottawa. Det kommer bli kul att få spela så nära mitt hem, säger Duchene till NHL.com.

Klubbens general manager Joe Sakic är nöjd med affären.

– Vi känner att den här affären ger oss flera topptalanger och en del höga draft val som vi kan använda för att bygga vidare för framtiden. Vi har sagt länge att vi har velat ha tålamod och vänta för den rätta affären, och den här chansen känner jag var bäst för organisationen, säger han på klubbens hemsida.

Totalt tre klubbar var iblandade i trejden, nedan kan du se hur det hela landade:

Ottawa Senators: Matt Duchene, fw, från Colorado.

Nashville Predators: Kyle Turris, fw, från Ottawa.

Colorado Avalanche: Samuel Girard, b, och Vladislav Kamenev, fw, från Nashville samt Shane Bowers, fw och Andrew Hammond, mv, från Ottawa Senators. Plus draftval i första och tredje rundan.

Matt Duchene spelade i Frölunda under lockout-säsongen 2012 och gjorde då 14 poäng på 19 matcher.

Mest läst