Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: JONAS LJUNGDAHL

Matchhjälten Moverare tror mentala spärren släpper nu

Frölunda hade tappat 0-3 till 3-3 på en period. Då klev Jacob Moverare fram i förlängningen och sköt bonuspoängen till göteborgarna.
– Det här kommer stärka oss till nästa gång vi tappar, säger han.

Det har hänt innan den här säsongen. Frölunda ser ut att vara komfortabelt i ledningen – men så händer någonting i knoppar och kroppar och målen börja trilla in bakom Johan Mattsson eller Johan Gustafsson.

Scenariot mot Växjö var detsamma. Allt såg stabilt ut i två perioder - sedan hände någonting. Den här lördagskvällen kunde dock Frölunda resa hem från Småland med åtminstone två poäng. Det kan laget tacka Jacob Moverare för.

– Det var skönt. Det hade varit tufft på bussen hem om vi hade tappat 3–0, säger han.

Vad händer i tredje perioden när ni tappar?

– Jag vet inte riktigt, det är mentalt. Det har hänt innan så när vi får ett mål mot oss blir vi passiva. Vi har det i bakhuvudet med oss. Men det var viktigt mentalt att vi lyckades vinna nu.

Vad har ni gjort för att komma tillrätta med de här vändningarna?

– Vi har pratat om matcherna. Vi har snackat om vad det är vi gör. Men det sitter fortfarande i mentalt. Jag tror det som hände i dag, att vi lyckas vinna, det stärker oss.

Vad säger du om er insats under kvällen?

– Jag tycker vi dominerar den andra perioden. Då spelar vi riktigt bra ishockey. Men sedan åker vi inte lika mycket skridskor. Vi börjar kolla på klockan hela tiden och blir oroliga.

Trots rejält mål- och spelmässigt underläge i tredje perioden lyckades Frölunda vara det klart bättre laget i förlängningen. Jacob Moverares mål var en logisk följd av ett spelmässigt övertag.

– Ja, vi känner att vi inte kan tappa en gång till. Vi sluter samman som grupp, och säger: "Nu får det räcka". Det blir en gemensam känsla som alla känner. Vi strävar mot samma sak allihop där i förlängningen, säger Jacob Moverare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.