Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Mardrömmen: Mattsson fick ledas av isen

Johan Mattsson fick Växjös Erik Josefsson över sig – och fick ledas av isen. – Han är hårt lindad nu och kommer undersökas i morgon, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Ett redan hårt skadedrabbat Frölunda var i 2–0-ledning i mitten av den andra perioden när lagets målvakt Johan Mattson trycktes in i det egna målet av Växjös Erik Josefsson, som ramlade över burväktaren.

På tv-bilderna såg det ut som att Mattssons knä fick sig en onaturlig sträckning, varpå målvakten blev liggande innan han kunde hjälpas av isen med hjälp av rehabchefen Stina Hedin.

LÄS MER: De var bäst när Frölunda besegrade Växjö

Efteråt var Johan Mattsson själv inte tillgänglig för media – men Frölundas medicinskt utlåtandeansvarige, tränare Roger Rönnberg, var försiktigt hoppfull i samtal med GP.

– Han undersöks imorgon, säger tränaren.

Men du är hoppfull?

– Det är jag alltid.

Kan han stödja på knät?

– Det vet jag inte, säger Rönnberg.

Hur gick dina tankar när du såg situationen?

– Jag tänkte ”Fan vad bra att ”JG” får testa på att hoppa in i en match, att se hur han reagerar på det. Så det var jättebra. Han visade att han klarar av det, säger Rönnberg.

Gustafsson om inhoppet:

– Det är väl aldrig helt optimalt att hoppa in så, det är aldrig kul när en keeper blir skadad och måste utgå. Jag såg väl snabbt att det inte såg speciellt bra ut, det var bara att göra sig i ordning och köra.

LÄS MER: Mustonen bröt långa måltorkan

Blir Mattsson borta en längre tid står Frölunda med Gustafsson och J20-målvakten Arvid Söderblom som målvakter inför slutspelet.

– Jag är van att spela matcher och har spelat mycket på slutet, så det blir inget annorlunda för mig egentligen. Men vi får se vad diagnosen blir. Får man en kille över sig sådär kan det smälla illa. Vi får hoppas att det är så milt som möjligt, förhoppningsvis kan Mattsson vara tillbaka till slutspelet, säger "JG".

LÄS MER: Rönnberg belåten efter dubbla trendbrott: "Grymt stabilt"

Växjös Erik Josefsson, som alltså var den som kolliderade med Mattsson, uttalade sig om situationen i C More.

– Precis vid målet får jag en tackling och det blir svårt för mig att stå på benen. Det är jätteolyckligt att han skadar sig men det är absolut inte meningen, jag har ingenstans att ta vägen, sa han till C more efter den andra perioden.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst