Målvakt föll ihop - förd till sjukhus

Det var i mötet mot Mariestad som Åker/Strängnäs målvakt Sebastian De Massa, 20, plötsligt klappade ihop. Han fördes akut till sjukhus.

ANNONS
|

Det är Sportbladetsom rapporterar om den otäcka händelsen. Mariestad ledde matchen västra hockeyettan med 11-0 när bortalaget Åker/Strängnäs målvakt Sebastian De Massa plötsligt föll ihop på isen.

Han fördes akut till sjukhus i okontaktbart skick.

– När det ska tekas så slår han bara ihop som ett korthus, det var nästan så han krampade och han hade svårt att andas. När vi kommer fram öppnar han inte ögonen och säger ingenting men pekar mot bröstet, säger lagetsTeam Manager Ulf Eriksson till Sportbladet.

Matchen avbröts direkt och De Massa fördes till sjukhuset i Skövde med ambulans. Hur läget är med 20-åringenär för närvarande oklart. Ulf Eriksson vet inte heller om det finns någon tidigare sjukdomsbild som kan ha med händelsen att göra.

ANNONS

– Det vi vet är att EKG:et från ambulansen visade att det inte är ett problem med hjärtat.

Laget består till står del av unga killar och stämningen efter kollapsen var orolig.

– Man blir lite bestört. Sinnesstämningen i laget sjunker så klart. Det var rätt beslut att avbryta matchen, säger Eriksson.

Senare på kvällen kom lugnande besked från sjukhuset. Målvakten hade då kvicknat till och mådde betydligt bättre.

– Svårt att veta vad som hänt men kanske vätskebrist eller något sånt, säger lagets tränare Erik Ahlström till Eskilstuna-kuriren.

ANNONS