Osannolikt självmål avgjorde för Frölunda

Frölunda tog in ett 2–0-underläge. Chris Abbotts galna självmål över hela isen avgjorde rivalmötet.

|

Roger Rönnberg har varit vansinnig under inledningen av SHL-säsongen. Frölunda-tränaren har inte gillat att hans lag dragit på sig utvisning efter utvisning under de tre inledande omgångarna. Mot HV71 i Jönköping skulle han få ett par nya utbrott redan under den första perioden. Efter dryga nio minuter åkte Henrik Tömmernes ut och Frölunda tvingades till spel i boxplay för första gången i matchen. Precis när Tömmernes klev in på isen var det dags igen.

Den här gången var det John Nyberg som åkte ut. När samme Nyberg åkte ut igen cirka fyra minuter senare rann det över för Rönnberg som tydligt visade i båset vad han tyckte om sina spelare. Inte blev det hela bättre av att Filip Sandberg fick stå helt fri i powerplay och hugga in pucken bakom Johan Gustafsson, fint framspelad av Christoffer Törngren och Lias Andersson.

– Det är lite så vi har sett ut de första matcherna, vi jobbar hårt med det på träningarna men det har inte blivit så mycket bättre ännu, säger Roger Rönnberg till C More.

Det skulle bli en riktig mardrömsstart på den andra perioden för Frölunda. I en tilltrasslad situation kunde Pär Arlbrandt få fram pucken till Martin Thörnberg. Ur liten vinkel drog han upp pucken stenhårt i krysset bakom Johan Gustafsson som knappt han reagera.

Men den andra perioden var det istället HV71 som satt i utvisningsbåset. Något som skulle straffa sig efter mycket om och men. Med 33 sekunder kvar av perioden kunde Casey Wellman få in pucken bakom Fredrik Pettersson-Wentzle. Ett turligt mål för Wellman som därmed spräckte målnollan i Frölunda och SHL.

I den tredje perioden satte Teemu Laine in en rejäl tryckare på Nicklas Lasu. Frölunda-spelaren åkte med huvudet rätt in i sargen och gled av isen. Laine fick 2+10 för tacklingen. Samtidigt åkte Mats Rosseli Olsen också ut för att ha stått upp för sin lagkamrat. I spel fyra mot fyra kunde Henrik Tömmernes sätta dit 2–2 för Frölunda. I slutet fick HV71 powerplay och tog ut målvakten i väntan på signalen. Då lyckades Chris Abbott med konststycket att skicka pucken i egen kasse över hela isen.

Ett mål som blev avgörande och såg till att Frölunda tog hem segern. För Frölunda fortsätter säsongen på söndag när Djurgården gästar Scandinavium. Ett Djurgården som leds av förre Frölunda-tränaren och Rönnbergs parhäst, Robert Ohlsson. Blir det ett kärt återseende för Rönnberg eller stjäl Ohlsson med sig poängen?