Lasu om hyllningen: "Vet inte om det är någon prestation"

Han har passerat 500-matcher i Frölunda-tröjan. För det hyllades Nicklas Lasu inför nedsläpp mot Brynäs.

ANNONS
|

Den 27-årige forwarden kom till Frölunda från Mölndal Hockey redan 2005. Under sina år i J18 och J20 var Lasu en poängmaskin. Under tiden i A-laget i Frölunda så har han dock blivit en rollspelare av rang. En spelare som sliter i det tysta och är ovärderlig i boxplay.

För sitt hårda jobb och många år i klubben så har han belönats med ett A på bröstet. Lasu är assisterande kapten bakom Joel Lundqvist och ses som den naturlige ersättaren efter Lundqvist.

I dagsläget står Lasu på 378 matcher i högsta serien (379) med den mot Brynäs inräknad och han har med det passerat 500 matcher totalt i Frölunda-tröjan. För den bedriften hyllades han inför nedsläpp mot Brynäs under lördagskvällen.

ANNONS

Fansen gav Lasu stående ovationer för sina insatser i Frölunda-tröjan.

– Det var kul, det var det men jag vet inte om det är någon prestation. Men jag njuter varje gång av att åka in i Scandinavium. Jag har ju varit här såpass länge och har varit med om både fina och lite jobbigare stunder. Det gick bra när jag kom upp, sen var det nedför men senaste åren har det pekat uppåt. Jag har varit med om både bra och dåliga tider, det är en bra erfarenhet, säger Lasu efter matchen.

Lagkompisen Johan Sundström var desto mer imponerad över bedriften.

– Den hyllningen var snygg! Jag hade inte koll på att han gjort 500 matcher faktiskt ... jag var ju borta i tre år och han lyckades spela några matcher där. Det är en stor spelare och en stor ledare, säger han.

ANNONS