Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

"Lunkans" ilska: "Tar bort det bästa som finns"

New York Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist är inte nöjd med att tävlandet försvinner inom ungdomsidrotten. – Tar man bort det, då tar man bort det bästa som finns, säger han i podcasten Hockey from the heart.

Svenska hockeyförbundet tog ifjol beslutet att slopa tabeller för barn som spelar i yngre lag än U13. Beslutet är långt från unikt då flera sporter har valt att slopa tävlingsmomenten bland de yngre åldrarna. Något som har väckt en hätsk debatt i ämnet.

En som är emot att man tar bort tabellsystem och räknande av resultat är Henrik Lundqvist. Stjärnmålvakten gästade podcasten Hockey from the heart och där gav han tydligt besked gällande sin åsikt.

– Det fanns inget bättre än att få vinna när man var barn, när du hade lagt ner all den tiden. Ibland förlorade du, men då uppskattade du vinsten så mycket mer. Utan det är det svårt att se var moroten ska finnas. Du måste lära dig förlora och vinna för att växa som person och idrottsmänniska. Tar man bort det, då tar man bort det bästa som finns. Då vet jag inte vad idrotten är. Idrott går ju ut på att tävla och mäta sig, säger Lundqvist.

"Var det bästa jag visste"

Gemensamt för många idrottsutövare är att de är vinnarskallar  in i märgen och tar minsta tävling på fullt allvar. Enligt Henrik Lundqvist var det något han älskade som ung.

– Det var det bästa jag visste, när jag var tio och fick åka och spela en cup och vinna. Och smärtan när man förlorade var också bra. Och man förlorar inte jämt. Lägger du tid och engagemang så blir du bättre. Men finns inte det, då hamnar man i ett vakuum. Jag tycker att det är synd. 

Mest läst