Lundqvists okända plan B: "Har alltid funnits i bakhuvudet"

Joel Lundqvist, 35, har samlat på sig guldmedaljer på hög. Men barndomsdrömmen var att bli bagare.… – Jag brukar bjuda på äppelpaj, säger han i 031 Hockey.

ANNONS
|

Han har vunnit SM-guld, guld i CHL och även flera VM-guld med Tre Kronor. Joel Lundqvist, 35, som dessutom är lagkapten för Frölunda Indians har haft en lång och framgångsrik karriär.

Men när han var liten var det bagare som var drömmen.

– Jag gillade att baka väldigt mycket när jag var yngre, det har väl alltid funnits i bakhuvudet, säger han i senaste avsnittet av 031 Hockey på GP.se.

Var det plan b?

– Det kan det ha varit ... en väldigt långt bak plan b.

Vad brukar du bjuda på?

– Jag brukar bjuda på äppelpaj men i år har jag haft en dålig skörd så det blir nog inget. Men annars brukar jag bjuda lagkamraterna.

ANNONS

För Joel Lundqvist och hans lagkamrater har tävlingssäsongen dragit igång med CHL – snart är det dags för SHL och målet är glasklart från Frölunda, det är guld som gäller.

– Vi bygger vidare på vårt spel. Vi har alla bitar som behövs så just nu är det mest finjustera detaljer. Sen tror vi på att offensiva lag går bra. De lag som gör flest mål brukar slåss om guldet och vi kan inte "deffa" oss till guld utan vi ska gasa, säger Lundqvist och fortsätter.

– Att stå på Götaplatsen är en obeskrivlig känsla och det är därför man håller på. Det är dit siktet är inställt.

Gäst i programmet, det tredje av 031 Hockey är Andreas Johnsson. Guldhjälten för Frölunda som lämnade efter senaste guldet för spel i Toronto Maple Leafs – där det blev succé i AHL under första året.

– Första halvan var dassig, sen kom jag igång. Nu hoppas jag rida på vågen som jag skapade under våren och fortsätta där jag avslutade och sedan får vi se hur långt det bär, säger Johnsson som väntar på första NHL-matchen.

Skönt att få spana in Frölunda igen?

– Det är alltid roligt. Det är spännande och en hel den nya namn och några gamla. Jag följer ju laget och det är kul att se att det går bra.

ANNONS

Joel Lundqvists äpplepaj

4-5 äpplen.

0,5 msk kanel.

125g smör.

1 dl strösocker.

2 dl fiberberikade havregryn.

0,5 dl vetemjöl.

Och vaniljsås till detta!

"Jag har skrivit ner detta från nätet för länge sedan, det är inte mitt recept från början".

ANNONS