Lundqvists känslosamma brev – till sig själv

Henrik Lundqvist är en av Sveriges absolut största NHL-stjärnor genom tiderna. Men även han har varit ung och nybörjare, nu har han skrivit ett brev till sitt 8-åriga jag. – Ett liv av smärta och misär väntar.

ANNONS
|

När han var åtta år gjorde han sin första hockeyträning någonsin och det var då han, med stor hjälp av sin tvillingbror Joel,tog första steget mot att bli en av Sveriges största hockeymålvakter genom tiderna.

I amerikanska The Players Tribunehar den 34 år gamla målvaktsstjärnan nu skrivit ett brev till sig själv.

– Kära åttaåriga Henrik, imorgon kommer ditt liv ta en ny riktning, så inleder Henrik Lundqvist brevet till sitt yngre jag.

Joel hjälpte honom bli målvakt

Henrik Lundqvist berättar i brevet hur han så gärna ville bli målvakt, men inte vågade räcka upp handen när tränaren frågade vem som ville stå i mål.

ANNONS

Istället ryckte tvillingbrorsan Joel in och sa "Min bror vill!". Tre ord som kom att bana väg för en karriär ingen, vid den tiden, kunde förutspå.

– Nu är du en målvakt, gå och sätt på dig benskydden. Ett liv av smärta och misär(och en hel del kul) väntar dig, skriver Lundqvist.

I brevet beskriver han hur han såg upp till Pekka Lindmark och hur första matcherna i mål slutade med att han låg på isen, samtidigt som brorsan jublade över ett mål.

ANNONS