Toppform. Joel Lundqvist har fem poäng på fem matcher – och har hittat ny fart i rinken.
Toppform. Joel Lundqvist har fem poäng på fem matcher – och har hittat ny fart i rinken. Bild: PETTER ARVIDSON

Lundqvist tänker inte gå i fällan en gång till

Bättre, snabbare – och smartare? Den nu 36-årige Joel Lundqvists rivstart har fått en del att höja på ögonbrynen.
– Nu är jag mer balanserad i spelet, säger Frölundas lagkapten.

ANNONS

Under förra årets grundserie hackade det målmässigt för Frölundas kapten Joel Lundqvist. Fyra mål på hela säsongen – långt ifrån tillfredsställande för en spelare som sällan eller aldrig säger att han är helt nöjd efter en match.

Men efter fem matcher av den nya säsongen i SHL ser det lite annorlunda ut.

Lundqvist har redan tre mål, två assists – och har hittat en ny fart på rinken.

– Det är klart att det finns bitar som jag är nöjd med – och bitar som jag vill göra bättre. Så är det hela tiden. Det går upp och ner. Vi kan få upp effektiviteten ännu mer, men några puckar har ju ramlat in – och det är alltid skönt i början!

ANNONS

I den senaste matchen (vinst mot Malmö, 2–1) vann han nästan 80 procent av sina tekningar – och spelade 22.42 av matchen. Väldigt mycket för en forward.

– Var det så pass? Det är mycket, alltså.

Vad är den stora skillnaden för dig den här säsongen?

– Man kan inte åka omkring och tokköra och proppa folk. Det var den fällan som jag gick i under slutspelet i våras ... jag brände mycket krut, åkte mycket och hade inte trycket. Nu är jag mer balanserad i spelet – och det blir bättre omställningsspel när vi vinner puck, tycker jag.

Och så orkar du mer också?

– Ja, jag åker inte omkring och jagar situationer – och det nya stålet och åkytan på mina skridskor gör att det blir mer ekonomiskt i åkningen. Jag har bättre glid och det sliter inte lika mycket. Det spelar in också, så det är flera delar, säger 36-åringen – som la massor av energi på att slipa sin åkteknik under de nio veckornas sommarträning.

Hyllades av Rönnberg

Det har gett resultat – och efter segern mot Malmö senast var till och med coachen Roger Rönnberg nöjd.

– Joel är fantastisk! Han gör kanske sin bästa match för säsongen! Den kedjan sätter standarden för det övriga laget och då är det lätt för övriga laget att se vad som gäller.

ANNONS

Lundqvist skrattar till.

– Det är bra om Roger tycker det, haha. Han är också alltid kritisk till sig själv och vill göra saker och ting bättre. Jag har bättre balans i mitt spel nu – och börjar närma mig platsen jag vill vara.

Får vi se fortsättning på det i Vida Arena mot regerande mästaren Växjö Lakers?

Klart är i alla fall att Frölunda fortsätter att spela med sina juniorer Samuel Fagemo, Linus Nässén, Jonatan Lundin Andersson och Filip Hasa. Ingen av de skadade spelarna Mats Rosseli Olsen, Joel Mustonen, Filip Westerlund, Mattias Nörstebö och Oliwer Fjellström är nämligen redo för återkomst på ett tag.

Närmast ska Rosseli Olsen vara.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS