Lundqvist prisad – skänker pengarna till Grunden Bois

Joel Lundqvist gjorde sin bästa säsong under karriären – något som ledde fram till ett SM-guld. Nu prisas han som fansens favorit. – Väldigt roligt, särskilt efter den här säsongen, säger Lundqvist.

ANNONS
|

Åldermannen och lagkaptenen i Frölunda har hyllats rejält under säsongen av spelare, ledare och supportrar till Frölunda. Under SHL-galan på onsdagskvällen blev han av SHL-fansen framröstad till "Fansens favorit".

– Väldigt roligt, särskilt efter den här säsongen, säger Lundqvist.

Varför gick det så bra för dig?

– Flera faktorer. Jag har fått spela i ett bra lag, fått vara skadefri nästan hela vägen. Sen måste jag hylla Ryan (Lasch). Jag fick spela med honom stora delar och kom alltid i bra position. I år satt puckarna.

– Det har gått upp och ner och det har varit tunga perioder. Jag uppskattar verkligen en sådan här säsong. Nummer ett är ju SM-gulden men sedan att vinna personligen också. Det är det man vill som spelare.

ANNONS

Förutom priset fick Joel Lundqvist 10 000 kronor att skänka till valfri organisation. Valet för Lundqvist? Jo, Grunden Bois i Göteborg.

– Det är ett härligt gäng killar och tjejer som spelar fotboll och innebandy. Det är många goa personligheter där som hejar på Frölunda. De får mina pengar.

Har du en personlig relation med klubben?

– Jag har träffat de genom åren, spelat någon fotbollsmatch. Det är ett härligt gäng, det är de verkligen.

ANNONS