Lundqvist oroades över familjen efter misstänkta terrordådet

Det blev en känsloladdad kväll när New York Rangers, kvällen efter tisdagens attack som kosta åtta människor livet, besegrade Vegas Golden Knights med 6-4. – Min familj rör sig i det området varje dag, säger Henrik Lundqvist på klubbens hemsida.

ANNONS
|

New York skakades under tisdagseftermiddagen av en attack när en bilförare körde in i folk på på en cykelbana närheten av minnesplatsen för World Trade Center i New York. Minst åtta människor dog i vad som utreds som ett terrordåd.

LÄS OCKSÅ:Minst åtta döda efter attack i New York

Den svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist, som spelar för NHL-laget New York Rangers, fick höra om dådet när han kommit till arenan.Före matchen hölls en tyst minut i Madison Square Garden för att hedra offren.

– Det var känsloladdat för mig, säger Lundqvist på Rangershemsida.

– Min familj rör sig i det området varje dag. Att komma till matchen utan att veta ifall min familj var oskadd, det var en jobbig känsla.

ANNONS

Svenske centern Mika Zibanejad fick avgöra matchen mot Vegas Golden Knights som slutade 6-4, men i Madison Square Garden var segern av sekundärt fokus,

– Det spelar egentligen ingen roll vem som gjorde mål, jag är bara väldigt glad över att vi vann. Speciellt med tanke på vad som hände tidigare. Våra tankar går till de drabbades familjer. Det är en hemsk, hemsk sak. Vi pratade om det innan match, att händelsen var viktigare än två poäng. Vi försökte spela för hela staden och för de drabbade familjerna, vilket vi lyckades med, säger Zibanejad.

ANNONS