Lias Anderssons frustration: "Det är ju väldigt hårt"

Efter sejouren i New York har Lias Andersson spelat tre SHL-matcher med sitt Frölunda – men den nyblivne nittonåringen är inte helt nöjd med sina insatser. – Det är ju väldigt hårt, så jag är lite seg fortfarande, säger Andersson.

ANNONS
|

Frölundas säsong har inte fått den start som man hoppats på och under torsdagen förlorade man, för första gången den här säsongen, hemma i Scandinavium. Under fredagen var det återigen dags för träning i Frölundaborg, detta innan man åker till Östergötland för att gästa Linköping.

Någon som var märkbart frustrerad under träningen var nyförvärvet Lias Andersson. Vid flera tillfällen surnade han till, svor för sig själv och slog klubban mot sargen.

– Jag har en liten bit kvar, det är lite mängden träning som jag inte är van vid just nu. Det är ju väldigt hårt, så jag är lite seg fortfarande.

ANNONS

Är det stor skillnad jämför med HV71?

– Ja det är ett annat upplägg, mendet blir bättre och bättre.

Vad känner du att du behöver jobba på?

– Det är väl min ork, så jag orkar spela i det här tempot som Frölunda har. De spelar ju i väldigt högt tempo med fart och fläkt, så det gäller att få till konditionen och skridskoåkningen.

"Jag gillar hur Roger tänker"

Även om nuvarande fokus ligger på att vinna titlar med sitt Frölunda så är siktet inställt på en plats i New York Rangers, klubben som valde honom som sjua totalt under NHL-draften. Ur den aspekten känner Lias Andersson att Frölundas tuffa träningar är precis vad han behöver.

– Ja verkligen.Det var en stor anledning till att jag kom hit. Jag gillar hur Roger tänker, så det går åt rätt håll, samtidigt som det är mycket jobb kvar.

Man får gratta på födelsedagen, hur blir firandet?

– Pappa är bortrest och brorsan har match, så det blir mest att ta det lugnt och fokusera på matchen mot Linköping. 19 är väl kanske inte den roligaste åldern att fylla heller…

ANNONS