Lias Andersson nära debut på andra sidan Atlanten

Var Lias Andersson kommer att avsluta sin säsong är långt från klart. Frölundatalangen har inte återvänt till Göteborg sedan JVM och under onsdagskvällen (lokaltid i USA) kan en AHL-debut bli aktuell.
– Nu är han nära att göra sin första match där i AHL, säger Rangers assisterande general manager Chris Drury till Expressen.

ANNONS
|

Istället för att återvända till Göteborg efter JVM-finalförlusten i Buffalo har Lias Andersson spenderat tiden i USA och New York för att rehabilitera sin skadade axel.

Om han blir kvar där eller ej återstår att se.

New York Rangers, klubben som draftade Andersson som sjunde spelare totalt 2017, är nämligen intresserade av att behålla sin talang och se vad han går för i sitt farmarlag Hartford Wolf Pack.

"Nära att göra sin första match"

Kanske kommer debuten redan under onsdagskvällen (amerikansk tid).

Centern står nämligen uppskriven i Wolf Packs laguppställning, har tilldelats tröja nummer 28 – och blir det spel är det ett viktigt test för både Rangers och Frölunda.

ANNONS

– Han kanske skulle spela i kväll, ja. Dom har nog koll på axeln, säger Lias pappa Niklas Andersson till GP.

Något som bekräftas av New York Rangers assisterande general manager Chris Drury.

– Han har genomgått sin rehabilitering under ledning av våra läkare och tränare och allt har gått bra. Före helgen åkte han till Hartford och nu är han nära att göra sin första match där i AHL, säger klubbens assisterande general manager Chris Drury till Expressen.

NHL-debut kan bli aktuellt

Drury säger att en debut i världens bästa hockeyliga komma att bli aktuell inom en snar framtid.

Inte minst med tanke på att viktiga forwards så som Chris Kreider och Kevin Hayes drabbats av skador.

– Vi får se hur det går i Hartford och AHL. Men visst, det kan mycket väl bli så att han får chansen i NHL inom kort. Vi tar det dag för dag, säger Drury.

Den svenska klubbens hopp står ju som bekant till att Lias Andersson fortfarande har en bit kvar – och får avsluta säsongen i Sverige. Det svenska transferfönstret stänger den 15 februari – och innan dess ska alltså NHL-klubben ge ett besked.

– I övrigt finns det inget nytt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

ANNONS
ANNONS