Lias Andersson nära debut för New York Rangers

Lias Andersson återvände aldrig till Frölunda efter JVM i Buffalo – istället stannade han kvar för att spela för New York Rangers farmarlag.
Nu kan NHL-debuten komma på torsdag.
– Jag skulle säga att det finns en väldigt god chans att vi ser båda grabbarna (Filip Chytil och Lias Andersson) här snart, säger Rangers tränare Alain Vigneault på klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det blev bara 22 SHL-matcher i Frölundatröjan för Lias Andersson innan han lämnade Sverige för spel i Nordamerika och Hartford Wolf Pack – New York Rangers farmarlag.

JVM-kaptenen återvände aldrig efter Juniorkronornas finalförlust utan och nu kan en NHL-debut vara nära.

"Det finns en väldigt god chans"

Lias Andersson har stått för 14 poäng på 23 matcher i Hartford Wolf Pack och, enligt Rangers tränare Alain Vigneault, står dörren till världens bästa hockeyliga på glänt för Andersson och tjecken Filip Chytil.

– Jag skulle säga att det finns en väldigt god chans att vi ser båda grabbarna (Filip Chytil och Lias Andersson) här snart, säger Vigneault på klubbens hemsida.

ANNONS

På frågan om en NHL-debut under torsdagens match mot Philadelphia Flyers kan vara aktuell för Lias Andersson svarar Alain Vigneault kort och koncist:

– Ja.

ANNONS