Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Lias Andersson öppnade målkontot: "Kul att bidra"

Mot Örebro var det Lias Andersson, 19, som slog till två gånger om och pensionerade nummer 24 på bästa möjliga sätt.… – Det hade varit pinsamt annars, säger han.

ANNONS
|

Örebro visade effektivitet mot Frölunda och tog ledningen två gånger om. Men båda gångerna dök Lias Andersson upp och kvitterade för sitt Frölunda. De två fullträffarna var de första i SHL i Frölunda-tröjan för den 19-årige talangen.

– Det var min tur att få göra mål, det gäller att ha tålamod för målen kommer att komma. Nu har vi två treor i rad och det är jätteviktigt för laget att vinna lite. Vi har haft en tung inledning på säsongen, säger han efter matchen och fortsätter.

– Jag har jobbart hårt i gymmet och på isen i några veckor och det var väl min tur nu.

ANNONS

Nu på lördag ska tröjnumret, 24, pensioneras i Frölunda. Detta när Niklas Andersson, pappa till Lias, får tröjan hissad i Scandinavium.

– Det var skönt att få ge tröjan ett fint avslut. Det var bra, det hade varit pinsamt annars. Det är ju lite extra speciellt och en lite rolig grej. Det var grädden på moset, säger han.

Nästa hemmamatch, då har du tröjnummer?

– Det vet jag inte om det är klart, men första siffran är en sexa ...

Efter uppvisningen mot Örebro var Roger Rönnberg inte sen med att hylla Lias Andersson.

– Det är en skicklig hockeyspelare, det vet vi om. Han har bottnat i att han behöver träna upp sig för att få fart på grejerna. Det jag framförallt gillar med honom i dag är att han har bestämt sig för att visa sitt temperament. Han tävlar och gör verkligen allt för att vinna, säger Rönnberg.

Kedjekamraten Victor Olofsson, som avgjorde matchen med sitt 3–2 mål passade även han på att hylla Lias Andersson.

– Han var vår bästa spelare.

Olofsson själv har fått vänta på fullträffarna, det matchvinnande målet mot Örebro var hans första i spel fem-mot-fem under säsongen.

– Det är alltid var ett tag sedan man nätade nu ... jag har haft lite problem där men det är bara att fortsätta jobba hårt och hoppas att det lossnar, säger han.

ANNONS

Har det varit tungt att inte näta?

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det, jag ser mig ändå som en målskytt och har höga krav på mig själv. Jag har kvalité för att vara en poängproducerande spelare i den här ligan. Jag har höga förväntningar på mig själv.

Mot Örebro kom samtliga mål för Frölunda från kedjan med Victor Olofsson, Max Friberg och Lias Andersson. En repris på det mot Mora i nästa omgång?

– Vi ska upp och jaga tre poäng i alla fall, säger Lias Andersson.

ANNONS