Leksands Fredrik Hallberg drabbad av allvarlig sjukdom

Leksands IF:s assisterande tränare Fredrik Hallberg har drabbats av en allvarlig sjukdom, det meddelar SHL-klubben. Hallberg kommer tvingas till operation och har sjukskrivits säsongen ut.
– Den här matchen är den viktigaste i mitt liv, säger Hallberg.

ANNONS
|

Leksands IF går inte närmare in på vad det är för allvarlig sjukdom som Fredrik Hallberg har drabbats av. Man skriver dock att en operation är planerad in om en snar framtid och att Hallberg kommer vara borta resten av säsongen.

Hallberg berättar själv på klubbens hemsida att det är en tuff kamp som väntar för honom.

– Jag ska gå igenom detta på allra bästa sätt vilket kommer att ta min tid och energi framöver, såväl fysiskt som mentalt. Just nu är det den här matchen som är den viktigaste i mitt liv, och då är det självklart att hockeyn får stå tillbaka. Jag önskar alla killarna i laget och hela ledarstaben ett stort lycka till med den resterande delen av säsongen, och jag kommer att följa och heja på dem så mycket jag kan från distans, säger Fredrik Hallberg.

ANNONS
Fredrik Hallberg (vänster) tillsammans med huvudtränare Björn Hellkvist.
Fredrik Hallberg (vänster) tillsammans med huvudtränare Björn Hellkvist. Bild: DANIEL ERIKSSON

Thomas Johansson: ”Jag lider oerhört med Fredrik”

Klubben berättar att man inte kommer att ta in någon extra tränare för att ersätta Fredrik Hallberg. I stället kommer arbetsfördelningen i staben ”ritas om något”.

Leksands general manager Thomas Johansson om tråkiga sjukdomsbeskedet:

– Jag lider oerhört med Fredrik. Vi i Leksands IF ska stötta och hjälpa Fredrik så mycket vi kan i hans kamp mot den allvarliga sjukdomen som han drabbats av.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS