Lehkonen hyllar Lundqvist: "Har ett upp till honom i två år"

Artturi Lehkonen hyllar Joel Lundqvist rejält efter flytten till NHL och Montreal Canadiens. – Jag har sett upp till honom i två år, säger Lehkonen till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Den finske talangen njuter av tillvaron efter att ha skrivit på ett treårskontrakt med Montreal. Efter slutspelsuccén med Frölunda var det inte en fråga om utan när han skulle skriva på.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att skriva NHL-kontrakt. Det är verkligen speciellt. Jag har jobbat för det här under en lång period. Nu, får jag min chans att lyckas med min stora dröm, att spela i NHL, säger Lehkonen till Montreals hemsida.

Lehkonen befinner sig just nu på semester som de övriga spelarna i Frölunda. Finnen ska vara tillbaka när säsongen drar igång den 16 maj för att hålla formen under sommaren. Sen går flytten till Montreal där han ska försöka ta en plats i laget. I en intervju med klubbens hemsida hyllar Lehkonen förebilderna i Frölunda – särskilt Joel Lundqvist.

ANNONS

– Jag hade bra förebilder i Frölunda. Joel Lundqvist är den störste. Jag har sett upp till honom i två år, försökt förstå vad det betyder att vara en elitidrottare och försöka prestera på toppen av din nivå i varje match, säger Lehkonen och fortsätter.

– Han är alltid redo att spela. Han får sig själv att bli taggad inför varje match som om det vore en sjunde och avgörande match. Det är något jag verkligen beundrar. Jag vill ta det av honom och försöka utnyttja det i framtiden.

ANNONS