Lasch om smällarna: "Så det ska vara"

ANNONS
|

Det smäller ordentligt på träningen i Frölundaborg. Tempot är matchlikt, tacklingarna på gränsen. Stjärnan Ryan Lasch får gång på gång en hårdhänt uppvaktning av backen Kristoffer Gunnarsson.

– Fick jag? Det märkte jag inte. Det var en typisk Frölunda-träning. Det ska vara tuffare att träna än att spela match, säger amerikanen och rycker på axlarna.

Coach Roger Rönnberg fyller i:

– Ryan vill ha det så. Han är framme hos Gunnarsson mellan övningarna och ger tips. Tänk på att när du gör si och så, då kan jag lura dig ... det är så vi bygger det. Med bra sparring. Som en boxare sparrar killarna här varandra framåt.

ANNONS

Det finns en dialog att det ska vara hårt, med andra ord.

– Absolut. Träning ska vara hårdare än match. Det har vi bestämt, berättar Rönnberg.

Den här veckan blir det extra tuff träning, då det inte är match förrän på lördag mot Växjö Lakers i Vida Arena.

– Ja, vi kör en minicamp fram till på onsdag ...

Bland annat ska försvarsjobbet, med hårdare backcheck, slipas – för att inte lämna Johan Gustafsson så ensam som mot Färjestad i Löfbergs Arena.

– Vi har kommit till att vi har fyra kedjor som alltid vill göra mål. Nu ska vi också se till att de alltid följer vår defensiva struktur. Att alla är på isen för att hjälpa varandra. Att forwards hjälper backar, att backar hjälper målvakt. Då brukar vi bli bra, säger Rönnberg.

När försvaret inte har fungerat till hundra procent som har dock anfallsspelet sett desto mer lyckat ut. Även om Frölunda inte fått särskilt många utvisningar med sig ...

– Det är nåt som vi måste jobba på. När vi har pucken måste vi röra på fötterna, så vi skapar långa anfall och tar pucken mot mål. Då kommer motståndet att behöva ta utvisningar på oss, säger Ryan Lasch.

ANNONS

För där, i numerärt överläge, har Frölunda inlett bra – i både CHL och SHL. Drygt 26 procent sitter i CHL, medan siffran i SHL är exakt 25 procent.

– Det finns allt en hel del att utveckla där också. Men det jobbet gör vi hela tiden, säger Lasch.

Han uppvaktas hårt i matcherna, men tycker att domarna håller en bra nivå så här långt.

– Jag har utvecklats en del genom åren. Jag försöker att skydda pucken – och mig själv. Ofta känner jag var i ryggen som motståndaren kommer – och försöker gå åt andra hållet ...

Roger Rönnberg vill också se en skärpning i disciplinen.

– Vi har tagit alldeles för många utvisningar. Det är för dålig disciplin i en ambition att vara bra. Killarna vill så gärna vinna tillbaka en puck, så då åker klubban upp i en närkamp för Lasch, för Bergenheim, för Ehn ... vi har många forwards som tar utvisningar – och det vill vi ta bort ...

ANNONS