Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Lasch: "Kan inte tycka synd om oss själva"

Ryan Lasch, 30, höll på att bli matchhjälte mot Frölunda men poängkungen brände tre straffar och fick se Djurgården vinna. – Det är mitt fel … jag borde ha gjort mål, säger han.

Han värvades för att göra poäng och skillnad i Frölunda. Något som Ryan Lasch sannerligen har gjort. På 17 matcher har spelgeniet gjort 20 (7+13) poäng och skuggar Joakim Lindström i SHL:s poängliga.
I den interna poängligan är han totalt överlägsen i Frölunda och mot Djurgården var han nära på att bli hjälte på nytt.

Han gjorde 3–2 som såg ut att bli segermålet men Djurgården kom tillbaka och tog matchen till förlängning. En förlängning som blev mållös och efter en lång straffläggning kunde Djurgården vinna efter Calle Ridderwalls straff.
Ryan Lasch som brukar vara säkerheten själv på straffar – brände tre.
– Jag hjälpte inte laget … jag brukar ju göra mål men det gick inte. Det är mitt fel … jag borde ha gjort mål och det känns inte bra, säger han och suckar.
– Men vi skulle inte ens ha varit i den situationen, vi skulle vunnit innan.

Tänkte du lite att du avgjorde när du gjorde 3–2?
– Jag tänker aldrig så, det här är en jämn liga och jag var bara glad över att vi tog ledningen.

Kändes lite som en typisk match för er den här säsongen?
– Lite så. När saker inte går bra för dig som lag så blir det såhär. När det går dåligt så studsar pucken inte din väg, det är det som är hockey och jag kan inte förklara det. Det är bara galet att det kan bli så.
– Det känns som att vi jobbar så hårt hela tiden och vi får inte betalt för vårt arbete. Men samtidigt kan vi inte tycka synd om oss själva. Vi måste bara bli bättre.

Blir ni bättre då?
– Från senaste matchen och uppehållet så har vi gjort framsteg tycker jag. Det är väldigt skönt att se. Det finns mycket positivt att ta med oss från den här matchen och du kan inte sura utan det är bara att köra på. Det är en lång säsong.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst