Kung Henrik kunglig mot Zäta: Förtjänade det här

Utsedd till matchens bästa spelare efter den fjärde nollan i år.Henrik Lundqvist hade en bra kväll när hans New York Rangers besegrade Detroit efter förlängning, 1–0, i NHL-ishockeyn.

|

Det spelade ingen roll vad Detroit gjorde i Madison Square Garden.

Hemmalagets stjärnmålvakt Henrik Lundqvist stod i vägen för allt. Den 33-årige svensken räddade 22 skott och höll nollan för fjärde gången den här säsongen, den 59:e totalt i NHL.

Jesper Fast missade två stora möjligheter, varav en straff, för Rangers sent i den tredje perioden innan Kevin Klein satte matchens enda mål 1.59 in i förlängningen.

–Nyckeln var tålamod och en övertygelse om att till slut få utdelning, att man kommer att hitta ett sätt att vinna matchen. Att vi klarade det är ett gott tecken. Vi förtjänade det här, sade Lundqvist till nhl.com.

Svenskarna hittade flytet i matchen mellan Anaheim och Calgary, som slutade 5–2. Anaheim tog tidigt kontroll över matchen och avgjorde sedan med tre mål i snabb följd i den tredje perioden.

Hampus Lindholm slog två målgivande passningar, Jakob Silfverberg och Rickard Rakell en var, när Anaheim tog sin femte raka seger mot Calgary. Mikael Backlund satte ett tröstmål för Flames, matchens sista, när 45 sekunder återstod.

Patric Hörnqvist, Pittsburgh, och Joakim Nordström, Carolina, gjorde första målet i varsin match. Pittsburgh vann borta mot Buffalo med 4–3 medan Carolina föll hemma mot Tampa Bay, 2–4.

Tvillingarna Henrik (fyra) och Daniel (tre) Sedin stod för sju assistpoäng när deras Vancouver slog Colorado med 5–1 hemma i Rogers Arena.

Matchen mellan Minnesota och Chicago spelades utomhus inför över 50000 åskådare på University of Minnesota i Minneapolis. Det var den sjuttonde utomhusmatchen i NHL men den första i den hockeygalna staden. Hemmalaget briljerade och vann med 6–1.