KROSSEN: Frölunda till semi efter lysande spel

Det tog tid men i den sista perioden gjorde Frölunda processen kort. Tre raka mål och så var det semifinal som gäller för Indianerna.

|

Med 3-1 i matcher med sig till ett kokande Frölundaborg hade Frölunda en kanonchans att tidigt säkra spel i semifinalen av SHL-slutspelet. Men det satt hårt inne.

Poängkungen Ryan Lasch satte 1-0 efter 13.20 av den första perioden. Henrik Tömmernes avlossade ett tungt skott som Ryan Lasch med en ganska stor portion tur petade in bakom Mantas Armalis – tredje slutspelsmålet för Ryan Lasch.

Trots mängder med chanser lyckades varken Lasch, Johnson eller Figren sätta dit pucken bakom Armalis som storspelade i de två första perioderna för sitt Djurgården.

Istället blev det en kamp mellan Armalis och Lasse Johansson i Frölunda-kassen som likt sin kollega storspelade i kassen.

Desto mer glädjande för Roger Rönnberg var att se backen Lukas Bengtssons comeback. Bengtsson såg inte ut att lida alls av den knäskada som stoppat honom från spel i slutspelet.

– Det är klart att det känns, man är inte van vid matchtempot men det är kul att vara tillbaks, tajmingen är inte riktigt där. Det känns som om det är lite hawaii i andra, vi måste komma ut som i den första, säger Lukas Bengtsson till C More.

Den tredje perioden hann knappt börja innan Marcus Högström kvitterade. Ett bra skott från blålinjen där Lasse Johansson skymdes av egen spelare. Svårt för Johansson som reagerade sent.

Djurgården fortsatte med sitt grepp om matchen och såg ut att gå för ett ledningsmål. Då slog Artturi Lehkonen till med sitt femte slutspelsmål. En bomb som Mantas Armalis aldrig såg. Kort därefter kontrade Frölunda. Robin Figren hittade Andreas Johnson som var iskall fri med Armalis.

3-1 och matchen var avgjord – men lagkapten Joel Lundqvist hyfsade till siffrorna ytterligare med sitt 4-1 mål. I tom kasse satte Mats Rosseli-Olsen dit 5-1.

Nu väntar något av lagen Linköping, Färjestad eller Luleå i semifinalen för Frölunda.