Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

KLART: Frölunda värvar ny målvakt efter finalmissen

Dan Bakala lämnar Frölunda efter säsongen. Ny målvakt in i truppen blir Timrås succémålvakt Johan Mattsson som kommer att presenteras under torsdagen, enligt uppgifter till GP.

Johan Mattsson, 24, är inne på sin andra säsong i Timrå. Under grundserien i Hockeyallsvenskan var han en av seriens bästa målvakter och imponerade stort och jagades av flera klubbar i SHL.
Intresset från Frölunda fanns där tidigt. Mattsson som är draftad av Chicago Blackhawks var tredjemålvakt i det JVM-landslag som vann guld i Kanada 2012.

Enligt uppgifter till GP kommer Mattsson att presenteras av Frölunda under torsdagen. Senare under torsdagen bekräftade Frölunda övergången och kontraktetm med Mattsson som sträcker sig över säsongen 2018-19.
– När klubben kontaktade mig blev jag förvånad, nästan chockad, men glad. Det är ett stort steg att spela för Frölunda, en av de ledande föreningarna i landet, men det ska bli kul, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Fredrik Sjöström är mycket nöjd med första nyförvärvet.
– Han har gjort det bra i Timrå i några säsonger och är en målvakt med stor potential. Vi är glada över att få hit Johan.
 

Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst