Karlssons raseri: "Världens sämsta beslut"

ANNONS
|

Det har varit snack om det tidigare - nu är det verklighet. NHL väljer att stoppa ligans spelare från att delta i OS. Till de olympiska spelen iPyeongchang nästa år kommer den nordamerikanska superligan inte att släppa spelare.

Beskedet damp ned under måndagskvällen och reaktionerna i hockeyvärlden har inte låtit vänta på sig. Ottawas svenske stjärnback, Erik Karlsson, som säkerligen hade varit given i OS-trupp är allt annat än nöjd med beslutet.

– Fullständig katastrof. Riktigt dåligt för hockeyn. Världens sämsta beslut. Så tråkigt att vi inte har något att säga till om, säger han till Sportexpressen.

"Känns ju skit"

Och han får medhåll från flera andra svenskar i den stjärnfyllda ligan. Henrik Lundqvist twittrade sent på måndagskvällen om besvikelsen över beslutet.

ANNONS

"Tråkiga nyheter att NHL inte kommer vara en del av OS 2018. En stor möjlighet att marknadsföra sporten på den största scenen är bortkastad", skriver Rangers målvaktsstjärna.

Även Tampa Bays Anton Strålman ställer sig kritisk till beslutet.

– Känns ju skit, så klart. Väldigt, väldigt tråkigt för oss spelare och framför allt är det synd om alla hockeyfans som vill se sina bästa spelare i OS. Men det ska sägas att det här helt och hållet är ett beslut av NHL. Finns inte en enda spelare, som inte skulle vilja åka på OS och det har hela NHLPA fajtats för. Men sedan när lyssnar NHL på spelarna? Brist på hänsyn och respekt, tycker jag, säger Tampa Bays Anton Strålman.

John Klingberg:

– Jag tycker att det är tråkigt, så klart. Jag är uppvuxen med att följa landslaget och framför allt OS. Minns så väl Turin med Foppa, Sundin och Lidström-målet. Något man själv skulle vilja uppleva. Jag tycker hockeyn hör hemma i OS med de absolut bästa spelarna.

ANNONS