Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Karlssons nya succé när Ottawa vann

Erik Karlsson fortsätter att övertyga. I den fjärde matchen mot Boston i Stanley Cup-slutspelet stod svensken för en ny drömpassning som gjorde att Ottawa kunde avgöra matchen. – Det är starkt av oss att vinna så här jämna matcher hela tiden, säger han till Sportbladet.

Den tidigare Frölunda-spelaren visar klassen gång på gång i Stanley Cup-slutspelet. I måndags stod han för en magisk framspelning till Mike Hoffman och när Ottawa i natt tog en viktig seger mot Boston Bruins i den fjärde slutspelsmatchen spelade Erik Karlsson än en gång en nyckelroll med en fin assist till Bobby Ryan. Fullträffen blev matchens enda och gör att Senators nu leder slutspelsserien med 3-1 i matcher och har chansen att avgöra på hemmaplan i nästa möte. 

– Det är starkt av oss att vinna så här jämna matcher hela tiden. Nu vore det väldigt roligt om vi kunde avgöra hemma i nästa match, säger han till Sportbladet efter 1-0.

Kallades världens bäste

Karlsson fick pucken vid blålinjen och laddade för skott - men valde i stället att spela pucken med en stenhård passning till Ryan, som satte den i nät. 

– Jo, det blev rätt bra. Jag fintade väl skott där och hittade Bobby och han gjorde det jäkligt bra. Igen. Han har varit riktigt het i hela slutspelet, säger Karlsson. 

Och lagkamrat Ryan är mäkta imponerad av backens prestationer på sistone. Efter matchen kallade han Karlsson för världens bästa spelare - någonsin. 

– Det var ju snällt. Han har varit runt en del också, så det får man väl ta åt sig lite av, säger Karlsson. 

Läs mer om NHL
Mest läst