Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Karlsson och Hedman kan utses till NHL:s bäste

Bland de tre finalisterna till att ta hem Norris Trophy återfinns två svenskar. Erik Karlsson och Victor Hedman har tillsammans med Brent Burns chansen att plocka hem utmärkelsen som går till NHL:s bäste back.

De svenska backarna har tagit NHL med storm. Erik Karlsson, Victor Hedman och Oliver Ekman-Larsson ses alla tre som toppspelare bland ligans försvarare.

De två förstnämnda har nu chansen att utses till den bäste av dem alla. Karlsson och Hedman är nämligen nominerade till Norris Trophy, priset som går till NHL:s bäste back.

Karlsson har tidigare vunnit priset två gånger, 2012 och 2015, och han har återigen haft en riktigt fin säsong med 71 poäng på 77 matcher i grundserien för sitt Ottawa. Han ses som knapp favorit före Brent Burns enligt bland andra kanadensiska Sportsnet:

"Karlsson insatser i april gjorde att vi ändrade vår röst", skriver de.

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar svenskstjärnorna i NHL

Hedman är nominerad för första gången under karriären och denna säsong har varit karriärens bästa för 26-åringen som spelar i Tampa Bay. Hans 72 poäng på 79 matcher är personligt rekord.

Utmanaren till den svenska duon är Brent Burns som för andra året i rad är nominerad till priset. Kanadensaren som håller till i San José tog hem backarnas poängliga i grundserien med sina 76 poäng.

Vinnaren kommer att presenteras under NHL:s gala i Las Vegas den 21 juni.

 

Läs mer om NHL
Mest läst