Karlsson: "Jag kommer aldrig att bli helt återställd"

Erik Karlsson gör, natten till onsdag, comeback efter frakturerna i foten – men trots detta kommer han aldrig bli hundra procent i foten. – Jag kommer aldrig att bli helt återställd utan vi får se hur mitt nya normala blir, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Efter en lång tids skadefrånvaro är det dags för Erik Karlsson att göra comeback i NHL. Den svenskestjärnbacken har fått se på när hans Ottawa Senators spelat sina fem första matcher för säsongen – men natten till onsdag tarhan återigen på sig skridskorna och drar på sig matchtröjan.

– Det ska bli fantastiskt kul att få komma tillbaka och spela. Det är aldrig roligt att gå skadad, men det har hjälpt att laget gått så bra under de första omgångarna, säger han till Expressen.

Senast Erik Karlsson spelade var hans Ottawa endast ett mål från att ta sig till Stanley Cup-finalen – detta efter ett makalöst slutspel från en svensk i högform. Men i vilken form Karlsson kommer vara i när han ska möta Vancouver Canucks återstår att se.

ANNONS

– Jag har ju inte spelat på ett tag, så det är svårt att veta. Men foten är tillräckligt bra nu för att jag ska kunna spela. Sedan får jag nog bli van vid att det kommer att kännas lite annorlunda.

Dock förklarar svensken att foten inte kommer bli helt hundra. Någonsin.

– Jag kommer aldrig att bli helt återställd utan vi får se hur mitt nya normala blir när jag spelat ett tag. Det gäller att inte tänka på det.

"Den bästa spelaren i världen"

Någon som jublar över att ha tillbaka Karlsson på sin bänk är OttawastränareGuy Boucher. Enligt honom är stjärnbacken ovärderlig.

– Jag tycker att han är den bästa spelaren i världen. För det första är han min spelare. Naturligtvis är Crosby och McDavid de bästa forwardsspelarna i världen, men för mig är Karlsson den bäste backen i världen och jag tycker att backarna, som spelar 30 minuter per match eller mer, har en så stor inverkan, säger han enligt Sportsnet.

ANNONS