Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Karlsson hyllar redan Duchene

Matt Duchene fick lämna sitt lag mitt i matchen – och tas emot med öppna armar av Erik Karlsson. – Han är någon som vi försökt få tag på väldigt länge, säger Ottawas lagkapten.

Det är bara minuter in i Colorado Avalanches senaste NHL-match när det knastrar till i coachernas hörselsnäckor. Snacket sprider sig snabbt på bänken.
"Tredjen är klar."

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När Avalanche får en spelare skadad så försvinner Matt Duchene ut från isen – mitt under matchen.
Efter åtta år i Denver får han flytta till Kanadas huvudstad, för han har precis bytts bort till Ottawa Senators.
– Jag försökte smita ut, men det stod en kameraman precis där. Så jag antar att alla fattade ändå, säger kanadensaren.

När NHL spelas i Globen så möts, som av en ödets slump, just Avalanche och Senators. Den nya klubben mot den gamla – och Duchene byter en svensk lagkapten mot en annan: Gabriel Landeskog blir Erik Karlsson.

Och den svenske backstjärnan är snabb med att hylla sin nye lagkompis.

– Han är givetvis en väldigt bra spelare. Nån som vi försökt få tag på väldigt länge. Förhoppningsvis kommer han att passa väldigt bra in i vårt lag. Jag tror att spelstilen som han har passar vårt spelsystem oerhört bra. Matt har alla möjligheter att lyckas hos oss, säger Erik Karlsson.

Reportrarna, 75 medresta från NHL, flockas runt Duchene i Senators omklädningsrum – och tålmodigt svarar den kanadensiska forwarden på fråga efter fråga om flytten.

När flocken skringrats är det en mer personlig Duchene som träder fram. Som pratar om fantastiska minnen från Denver, om två matcher tillsammans med Peter Forsberg (två förluster), om glädjen att få den klubba som den store nummer 21 spelade sin allra sista match för klubben med.

– Den finns kvar hemma. Om det brann så skulle det vara bland det första som jag räddar. Jag funderade till och med att ta nummer 21 i Senators – för att hedra Peter, berättar Duchene.

Han berättar också att flytten tagit hårt – på familjen och frun.

– Den som kommer att ha det tuffast är Ashley. Hon är en Denver-tjej. Vi kommer att ha kvar huset tills hon anpassat sig, berättar Matt lite sorgset.

Matt Duchene:

Ålder: 26.
Familj: Hustrun Ashley.
Matcher i NHL: 586 för Colorado Avalanche. 178 mål och 250 assists.
Mer: Spelade 2012 för Frölunda under 19 matcher. Hann med fyra mål och tio assists den gången – och hade även åsikter på Kent Johanssons slappa träningar.
Aktuell: Spelar sin första match för Erik Karlssons Ottawa Senators i kväll. Byttes bort från Colorado Avalanche mitt under förra matchen.

Mest läst