Karlskronas sportchef stängs av efter fylleskandal

ANNONS
|

Med bara två veckor kvar till att SHL drar igång kommer ett besked som försämrar Karlskronas förberedelser ordentligt. Sportchefen Patric Larsson stängs av.

Orsaken är det som hände under en kryssning som klubben hade tillsammans med sponsorer inför säsongen. Då gick det överstyr för Larsson, vilket nu får klubben att agera.

"Alldeles för mycket alkohol"

– Det hände incidenter på det här evenemanget. Han fick i sig alldeles för mycket alkohol och det har fått konsekvenser, säger Karlskronas vd, Charlotte Gustavsson, till Sportbladetoch fortsätter:

– Jag har gett honom rådet att ta en time out. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han ta emot hjälp som jag erbjudit honom. Det här är inget som är förenligt med klubben. Vi jobbar med barn, ungdomar och elitidrottsmän på högsta nivå. Vi vill inte sopa det här under mattan för att det är obehagligt. Vi ställer upp och hjälper honom på alla sätt.

ANNONS

Inleder säsongen om två veckor

Sportchefen själv säger till Sportbladt att han är ångerfull:

– Det är ett oacceptabelt beteende. Det skenade i väg på båten och det finns inga ursäkter. Jag ska föregå med gott exempel, men det har jag ju verkligen inte gjort, sägerPatric Larsson.

Karlskrona HK inleder årets SHL-säsong hemma mot Skellefteå AIK den 19:e september, det vill säga om två veckor. Hur länge Larssons avstängning varar är ännu inte fastställt.

ANNONS