"JG" sjuk – då fick 17-åringen debutera

Frölunda hade ingen rolig dag i Växjö, men för 17-årige Arvid Söderblom lär det bli en oförglömlig kväll ändå. – Det var kul att få chansen! Nu vill jag tillbaka, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Det blev storförlust med 4-1 i seriefinalen mot Växjö på bortaplan men för en Frölunda-spelare kommer det nog spela mindre roll.

Efter att Dan Bakala släppt in sitt fjärde mål för kvällen fick Roger Rönnberg nog.

Med nio minuter kvar på klockanbyttes in 17-årige Arvid Söderblom mellan stolparnaoch talangenvar därmed den nästa i raden av talanger som fått chansen att debutera i SHL under säsongen.

– Jag fick reda på att jag skulle med i bussen i morse. Jag fick ett sms av målvaktstränaren (Kristoffer Martin) att "JG" var sjuk. Sen som backup så tänker man ju att man blir kvar i båset, säger Söderblom.

ANNONS

Söderblom fick ta platsen som andramålvakt efter att Johan Gustafsson tvingats till återbud på grund av sjukdom.

– Ja, han var sjuk, bekräftar Roger Rönnberg.

Varför valde du att byta ut Bakala?

– Jag kände att det var ett bra läge att ge Arvid speltid och få debuten avklarad. Han gjorde det bra och leder väl vår målvaktsliga nu.

Om du ska gå på det, då borde han väl starta nästa?

– Exakt.

– Nej, men jag har följt honom länge. Det är en duktig målvakt och det är väldigt roligt att släppa fram ännu en kille från vår akademi.

Beskedet att han skulle in fick han direkt efter att Växjö gjort 4–1 i Vida Arena.

– Det var kul att få chansen. Det var inget att förlora sen är det speciellt att få komma in, särskilt då man stått still i båset hela matchen. Det tar ett tag att komma in i det men jag fick några skott på mig, säger Söderblom.

Hur kändes det att lira i SHL då?

– Stor skillnad mot J20. Det är bättre skott, bättre fart. Allt är tuffare här. Men jag känner att jag har kapaciteten att utmana här och att jag klarar av det.

ANNONS

Planen nu då? Siktar du på spela igen?

– Jag fokuserar mest på J20 och ska ta chansen om den kommer. Men jag vill tillbaka.

ANNONS