JG måste spela för att bli bättre

Hur kommer du lättast ur en svacka? Med mer träning förstås. Och förtroende. Det är därför Johan Gustafsson står igen.

ANNONS
|

Den senaste tiden har målvakten Johan Gustafsson inte spelat matcher för Frölunda. Han har tragglat extra på träning med målvaktstränaren Kristoffer Martin och fått vakta båsdörren i både SHL och Champions Hockey League. Inte nöjd med säsongsinledningen, inte nöjd med detaljer, inte nöjd med spel och framför allt inte nöjd med knappt 84 procent i räddningar. Det är tredje sämst i hela ligan. Men den Johan Gustafssson jag känner är en riktigt bra målvakt, i kombination med en riktig tjurskalle. Ibland handlar det om att ta ett steg tillbaka för att kunna ta två framåt. JG har omgrupperat, slipat på detaljer, ändrat vinklar och sakta men säkert tagit kliv på träningarna. I år finns det ruskig konkurrens i nye Johan Mattsson – och han har varit riktigt bra i inledningen av Frölundas säsong. Där är inte Gustafsson ännu, men du blir förstås inte bättre av att sitta på bänken. JG släpper trepuckar mot Mora IK som han garanterat vill ha igen, men det vill han å andra sidan med alla puckar som han släpper enligt coach Roger Rönnberg. Och på sociala medier så hatas det som vanligt. Twitter och Facebook-forum har blivit som den värsta sortens läktare, där könsord varvas med hat. Därför är det extra roligt att se när Johan Gustafsson räddar ett friläge på ett läckert sätt – och till sist höjer sin räddningsprocent. I straffläggningen är han lysande – och ser till att Frölunda tar extrapinnen. Jag tror att JG kommer, han också. Precis som Frölundas vinster kommer. Tre raka nu i SHL – och ett gott läge inför Skellefteå-matchen ...

ANNONS

DET ÄR OCKSÅ spännande att se Christoffer Ehn knäcka sitt ägg i målkolumnen. Killen har ju egentligen allt som krävs; skridskoåkning, fart, tuffhet och mod. Det enda som saknats är mål. Här kommer säsongens första – som ger ett lyft?

PÅ LÖRDAG KOMMER det 12 044 till Scandinavium för att se Niklas Anderssons tröja långsamt hissas upp i taket. Dagen efter spelas det ett 031-derby i tvåan, mellan Bäcken och Kållered i Marconihallen. Allt överskott från den matchen kommer att gå till Christin Backstens minnesfond. Hon gick bort alldeles för tidigt i juni på grund av cancer, endast 37 år gammal. Christin var verksam i Bäckens A-lag som lagledare, men tidigare även lagledare för Kållereds A-lag.

FÖRRESTEN: HUR SVÅRT är det att sätta på sig ett halsskydd korrekt? Så jäkla irriterande kan inte den livförsäkringen vara. Två gånger får domarna påminna Mora och Frölunda om att det faktiskt ska sitta på halsen. Och inte nere på bröstet.

TILL SIST: Lias Andersson avslutar nummer 24:s Frölunda-era med en iskall Foppa-straff. Det tycker jag känns fint.

Plus OS-hockey. Det kan sluta med sju (!) Frölunda-spelare (Joel, Rosseli Olsen, Nörstebö, Johannesen, Lasch, Donovan och Sigalet) i OS. Minus Hjärnskakningar. Både Sean Bergenheim och Mattias Nörstebö är borta på obestämd framtid. För finländaren kan det vara slutspelat.

ANNONS