Jakten på Stanley Cup: Här är svenskarna som kan nå hela vägen

En lång grundserie är till ända. Nu är det dags för Stanley Cup-slutspel i NHL. Och det är många blågula spelare som har chans att få vara med och gå hela vägen.

ANNONS
|

Stanley Cup är en av de mest prestigefyllda titlarna du kan vinna som ishockeyspelare. Och nu är det dags igen för världens främsta klubblag ochde allra bästa spelarna att göra upp om pokalen.

Efter 82 grundserieomgångar väntarslutspel för 16 av ligans lag. Flera historiskt meriterade klubbarsom Detroit Red Wings, Tampa Bay Lightning och Dallas Stars finns inte med bland de kvalificerade men däremot några andra tungviktare som Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks och Washington Capitals.

35 svenskar har vunnit

För svensk del kan det mycket väl bli ett roligt slutspel. Av de totalt 91 blågula spelarna som under säsongen har spelat NHL-ishockey finns det 54spelare kvar som fortfarande har möjlighet att nå hela vägen fram till att bli mästare. Ska Henrik Lundqvisteller Erik Karlsson äntligen få göra det som 35 svenskar tidigare har varit med om, nämligen att vinna Stanley Cup?Kanske är det upplagt för en skräll? Eller blir det Chicago-svenskarna med Marcus Krüger och Niklas Hjalmarsson i spetsen som får chansen att lyfta ytterligare en buckla? Svaret återstår att se, men många svenskar har åtminstone chansen, och alla klubbar i slutspelet har minst en blågul spelare.

ANNONS

För att sevilka svenska spelare som har möjlighet att vinna Stanley Cup, kika in bildspelet! Samtliga spelare som har gjort minst en match för sin NHL-klubb under säsongen är medräknade, även om det inte alls är säkert att alla spelare kommer platsa i sina respektive lag i slutspelet.

FAKTA: Förstaslutspelsrundan

Chicago-Nashville

Minnesota-St Louis

Anaheim-Calgary

Edmonton-San José

Montreal-New York Rangers

Ottawa-Boston

Washington-Toronto

Pittsburgh-Columbus

ANNONS