Jag hoppas att Göteborg kan tyda signalerna

Röken som ringlar mot himlen på Götaplatsen är röd, grön och vit. Det är indianerna som skickar signaler – om både ny storhetstid och önskan om arenabygge i stan.

ANNONS
|

Visst, jag kan ha tjatat och nämnt ordet Götaplatsen en gång för mycket i mina krönikor. Eller har jag det? För när vi är här, Frölundas spelare och så mycket som 40 000 människor ... så tror jag att jag fortsätter att följa mitt spår.

Titta på de vackra bilderna här intill – och förstå att ögonen tåras. Så här mycket betyder faktiskt en idrottslig framgång på elitnivå för staden Göteborg.

Coach Roger Rönnberg, mannen bakom verket, svingar kavajen som en galning ovanför huvudet och när fansen sjunger "vi älskar Roger" blir det så där blaskigt blankt i de gröna ögonen på guldtränaren igen.

ANNONS

När den öppna bussen med guldhjälmsförsedda spelare efter en evighet når resans slut så är puckhjältarna så ivriga att komma ut på scenen att de ser ut som små ungar på julaftonsmorgon.

Poängkungen Ryan Lasch skakar på huvudet och smyger fram mobilen i glipa intill scenen.

"Jag bara älskar Göteborg", gastar han – och sedan blir det en sällan skådad selfiefest med publiken som magisk fond där bakom spelarna.

VISST ÄR DET annars aningen lustigt att när något blir framgångsrikt är det många som vill sola sig i glansen. Plötsligt skickar politiker som aldrig haft ett synbart intresse i Frölunda eller en ny arena meddelanden med grattis och vad roligt det är med nåt som knyter samman staden.

Men visst, det är kanske bättre sent – än aldrig. Göteborgs stad är till och med och ordnar det läckert fyrverkeriförsedda firandet på Götaplatsen – och annonserar även via helsidor i lokala pressen. Har det inte synts särskilt mycket på stan under själva SM-finalspelet så gör det i alla fall det efteråt.

Bra, Göteborg.

APROPÅ FRAMTIDEN: Förre ordföranden Hans "Bula" Andersson är framgångsrik företagare med Gårda Johan, sedan många år sponsor i Frölunda. Han vill starta bygget av en ny arena direkt – och platsen är grusplanen på Valhalla.

ANNONS

Inte alls en tokig idé – för inte kan väl den ytan upplåtas ett par veckor per år för att hästar ska rastas eller turnébussar parkeras? Fast å andra sidan: Vill staden Göteborg ha en ny arena krävs det tydligen ett helt annat valresultat än de senaste åren ...

"Säger stadens politiker ja så kan vi lösa en arena direkt", tror ekonomiskt starke Andersson.

GRATTIS TILL VM säger jag förresten till Oscar Fantenberg och Johan Sundström. Enligt mina uppgifter går bägge spelarna rätt in i den trupp som Pär Mårts tar flyget med till Moskva.

Däremot ställer den inflammerade sprickan i Joel Lundqvists knäskål till så mycket problem att han inte blir spelklar för turneringen.

TILL SIST: VI kan väl säga att vi ses här nästa år också. Samma tid, samma plats?

Den röda, gröna och vita röken från de vackra bengalerna skickar tydliga signaler om det.

Plus

GPTV. Vi sände live fyra timmar från guldnatten och live från Götaplatsen. Själv hamnade jag i duschen, i fight med Oliver Lauridsen och med en guldhjälm på skallen. Fredrik Janlind var lysande som programledare – och vi fick hjälp av Patrik Sjöberg, Lasse Kronér och Tom Nilsson, som alla tog över micken. Kolla reprisen på gp.se!

ANNONS

Minus

Spelarflykten. Många i Frölundas guldlag är alldeles för bra för att stanna i en liga som – och till hösten är det dags att bygga ett helt nytt lag.

ANNONS