"Jag är sur som en jävla citron just nu"

Hemmasviten på 13 matcher bröts efter att Skellefteå slog Frölunda i Scandinavium för första gången i grundserien sedan 2014, något som fick tränaren Roger Rönnberg att ilskna till. –Jag är sur som en jävla citron just nu, säger han till C More.

ANNONS
|

Frölunda föll tungt hemma mot Skellefteå. Norrlandslaget vann med 2-3 i en rysare som innebar Göteborgarnas hemmasvit på13 matcher bröts.

Det var högoktanig hockey som publiken i Scandinavium bjöds i reprisen på fjolårets SM-final. Till skillnad från då var det dock Frölunda som fick se sig besegrade.

– Framförallt möter vi ett jäkligt bra hockeylag, det är bara att erkänna det, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More och fortsätter:

– Vi har inte den sista prestationen för att göra det tredje målet i slutet, det är jävligt surt.

Men trots den tunga förlusten kunde Roger Rönnberg erkänna att det var en bra match man bjöd på.

ANNONS

– Jag stod och tänkte på det i tredje perioden, att det var en jäkla bra hockeymatch.Sen är det ju svårt för mig att njuta nu när jag är sur som en jävla citron.

Tveksamt domslut avgjorde

Avslutningen blev dock kontroversiell.

Sebastian Stålberg fälldes bakom eget mål och strax därefter åker norrmannen Mats Rosseli Olsen rakt in i sargen efter en hård tackling av Skellefteås Henrik Hetta.

Men ingen utav förseelserna renderade, till hemmapublikens stora förtret, i att domaren blåste av och visade ut någon. I anfallet efter drev istället gästerna upp pucken och Andrew Calof kunde avgöra.

Rönnberg skickade, under presskonferensen en passning till sin mångårige rival, Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

– Jag såg inte själv situationen, men det vore kul om du (Robertsson) sa att det var en utvisning, varpå bortatränaren svarar:

– Det är en kampsituation, Rosseli blir liggande lite och jag vet inte hur illa det tar. Från mitt perspektiv är det ingen utvisning.

ANNONS