Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: PETTER ARVIDSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hockeyprofil häktas misstänkt grov kvinnofridskränkning

Den kände hockeyprofilen som i tisdags anhölls misstänkt för grovt våldsbrott häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Det står klart efter torsdagens häktningsförhandlingar.

Natten till i måndags kallades polis till mannens bostad, där han, enligt Aftonbladet, överlämnade sig frivilligt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På tisdagen anhölls mannen misstänkt för grov kvinnofridskränkning och i dag, efter torsdagsförmiddagens häktningsförhandlingar, stod det klart att hockeyprofilen häktas på sannolika skäl misstänkt för brottet.

LÄS MER: Hockeyprofil anhållen för våldsbrott

– Utredningen kommer nu att fortsätta. Jag bedömer att bevisläget är ganska gott i det här skedet men sen får vi se hur utredningen utvecklas, säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Nekar till samtliga häktningspunkter

Spelaren, som har erfarenhet från spel på hög nivå inom klubblagshockeyn och som även har representerat Tre Kronor, är misstänkt för att under fem månaders tid ha begått brott i form av olaga hot och misshandel mot en närstående, där det senaste fallet ska ha inträffat i mitten av maj i år.

Den grova kvinnofridskränkningen ska, enligt häktningsframställan, bestå av ett fall av olaga hot och tre fall av misshandel.

Brottet kan, vid en fällande dom, innebära ett fängelsestraff på mellan nio månader och sex år.

Åtal i ärendet ska väckas tidigast 31 maj klockan 11, det meddelar tingsrätten. Hockeyprofilen nekar, enligt Aftonbladet, till samtliga häktningspunkter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.