Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En stor svensk ishockeyprofil med meriter från landslaget anhölls under natten till tisdagen misstänkt för våldsbrott mot en närstående, rapporterar Aftonbladet. Bild: Maja Suslin/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hockeyprofil anhållen för våldsbrott

En stor svensk ishockeyprofil med meriter från landslaget anhölls under natten till tisdagen misstänkt för våldsbrott mot en närstående, rapporterar Aftonbladet.

Det var på natten mot tisdagen som en svensk ishockeyprofil – med meriter från spel i SHL och landslaget – anhölls misstänkt för våldsbrott mot en närstående. Ishockeyprofilen ska ha överlämnat sig själv till polisen frivilligt på sin adress, skriver Aftonbladet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt tidningen har brottet rubricerats till grov kvinnofridskränkning. Towe Hägg på Stockholmspolisen bekräftar för tidningen att polis kallats till hockeyprofilens adress flera gånger tidigare.

– Vi har varit där och tagit upp anmälan om misshandel i flera fall, säger hon.

Förhörts under onsdagen

De brott hockeyprofilen misstänks för ska ha skett under en femmånadersperiod – från januari till gripandet nu i maj. Åklagare Marina Chirakova bekräftar för GP att det handlar om kvinnofridskränkning.

– Jag har en person anhållen för våldsbrott. Rubriceringen just nu är grov kvinnofridskränkning under en period under vintern och våren, säger Chirakova.

Har du förhört honom?

– Ja, personen i fråga är delgiven, och då måste man höra den personen.

Kan du säga om hur han själv ser på skuldfrågan?

– Nej, det vill jag inte uttala mig om. Och det är flera personer som är hörda, utredningen pågår.

Vad blir nästa steg?

– Det är att jag måste ta ställning till om jag ska begära den personen häktad eller inte. Och detta beslut kommer jag att fatta ikväll, alltså i eftermiddag. Så ni får vänta till senast imorgon bitti, just nu försöker jag samla mina tankar här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.