Hockeylegendaren avslutar karriären

790 matcher och 14 NHL-säsonger fick räcka. Nu meddelar Martin Havlat att han lägger av. – Jag hade älskat att fortsätta spela men min kropp tillåter mig inte att spela på den nivå som jag vill spela på, säger den tjeckiska legendaren.

ANNONS
|

242 mål, 352 assist och totalt 594 poäng. Under 14 säsonger har Martin Havlat varit en framstående spelare i världens bästa liga. Men nu berättar tjecken att det är nog. Ishockeykarriären är över.

– Det gick fort. Jag hade älskat att fortsätta spela men min kropp tillåter mig inte att spela på den nivå som jag vill spela på, säger den tjeckiska legendaren.

Forwarden anslöt till Ottawa Senators i början av 2000-talet, där han under flera säsonger var lagkamrat med svenske Daniel Alfredsson. Och han tog ligan med storm direkt. Redan under sin första säsong i Nordamerika var han en av finalisterna till priset årets rookie.

ANNONS

–Jag känner mig väldigt privilegierad att ha spelat i NHL i 14 år och jag kommer för evigt vara tacksam till Ottawa Senators som förverkligade min barndomsdröm. Jag hade också äran att spela för flera organisationer och nöjet att ha många bra lagkamrater, säger tjecken i ett officiellt uttalande.

Under sin NHL-karriär har han utöver Senators också hunnit med att representeraChicago Blackhawks,Minnesota Wild, San José Sharks, New Jersey Devils och St. Louis. Blues blev 35-åringens sista klubb.

ANNONS