Hjalmarsson om tabelläget: "Skiter jag fullständigt i"

Höstsäsongen brukar vara en dans på rosor för Frölunda. Årets säsong har varit raka motsatsen och nu måste det snart börja vända för laget. - Vi måste börja få lite resultat med oss, säger Simon Hjalmarsson.

ANNONS
|

Tre raka förluster i SHL - den senaste mot Djurgården efter straffar och efter 17 omgångar är Frölunda endast tia i SHL-tabellen. Efter ett landslagsuppehåll blev det alltså återigen förlust nu mot Djurgården. De svajiga resultaten under vintern är en ny sits för Frölunda och Roger Rönnberg.

- Resultatmässigt är det här första gången som vi blir testade i november. Vanligtvis under den här tiden brukar vi vara en maskin som vinner även när vi spelar dåligt. Den nivån är vi inte på nu, säger Roger Rönnberg.

Spelarna har vant sig vid att den här säsongen inte är en säsong där allt går som på räls. Men den svaga starten av säsongen har påverkat spelarna.

ANNONS

- Det är klart att det är tungt när vinsterna inte kommer. Jag tycker ändå att det blev ett steg i rätt riktning mot Djurgården där vi gör det riktigt bra i de två sista perioderna. Sen vet jag inte i hur många matcher vi släppt in mål i slutet och det tappade vi två poäng på, säger Simona Hjalmarsson och fortsätter.

- Det är en negativ spiral som vi måste ta oss ur. När vi väl gör det så kommer det att flyta på.

Om du måste välja, spela bra men inte få resultaten med er eller spela dåligt men vinna?

- För oss är det alltid skarpt läge. Man vill vinna hela tiden men om vi ska bli ett lag att räkna med i längden så måste vi bli bättre i spelet. Det håller inte att gneta sig till segrar och sedan åka ut direkt i slutspelet. Vi måste hitta ett vinnande spel och jag tycker vi har många bra grejer att bygga vidare på. Vi är ändå på rätt väg tycker jag.

Tabelläget? Har det påverkat er?

- Nej!

- Jag har inte tittat på tabellen i år. Jag skiter fullständigt i det och vi ska ta oss till slutspel och vara som bäst i april. Samtidigt är det ingen transportsträcka nu utan varje match och poäng är viktigt och det inser vi. Vi har inte råd att ge bort något och det här kan vara en nyttig läxa för oss. Tidigare år har det varit frid och fröjd hela vägen fram till slutspelet men nu får vi kriga på i varje match och kommer att vara mer förberedda.

ANNONS

Blir det frid och fröjd tillslut?

- Det är väl det som är tanken ... men jag är inte orolig. Det finns lag som har det värre.

ANNONS