Iskall? Johan Mattsson vet hur viktigt det är att fylla på med vätska inför 12 044 och utsålt Scandinavium i mötet mot Färjestad.
Iskall? Johan Mattsson vet hur viktigt det är att fylla på med vätska inför 12 044 och utsålt Scandinavium i mötet mot Färjestad. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Hettan ska ge Frölunda fördel mot Färjestad

Färjestad på besök i Scandinavium betyder slutsålt – och ett extra vapen för Frölunda: Hettan.
– Det är lätt att få kramp när det är så varmt, säger Roger Rönnberg, coach.

ANNONS
|

Det väntar två matcher på 23 timmar – och då drar Frölunda ner på träningen, för att få upp farten till helgens dubbla möte mot Färjestad.

– Lite så är det. Vi spelade slutspelsmatch i tisdags i Champions Hockey League och spelar back to back nu. Jag pratade med killarna om att dra ner på träningarna för att få upp intensiteten – och det tycker jag att vi har fått, säger Frölundas coach efter 32 minuters kort träning i Frölundaborg.

LÄS MER:Teamet bakom Rönnberg – följ med in i Frölundas inre

Att hallen är utsåld, 12 044 för andra gången den här säsongen, betyder inte bara ett ökat hemmasnitt för Frölunda – utan även en het fördel.

ANNONS

– Nummer ett: Det kommer att bli varmt i Scandinavium. Vi förbereder oss för det! Vi fyller på vätskedepåerna. Det är klart att det påverkar, det gör det absolut, säger Roger Rönnberg.

Vanligtvis är det målvakter som brukar få det allra jobbigast i arenan i takt med att vätskan svettas ut ur kroppen.

– Det är lätt att få kramp när det är så varmt. Våra spelare är mer vana vid det, så det är en fördel för oss, säger huvudcoachen.

– Det är jätteviktigt att dricka mycket, men det är alltid varmt i Scandinavium, säger keepern Johan Mattsson.

Är det värsta hallen att spela i?

– Nja, det är match till match – men har man mycket zontid emot sig blir det lätt jobbigt!

Roger Rönnberg ser fram emot dubbelmötet – där Frölunda på fredag har svarta Movembertröjor och där Färjestad på lördag hyllar Ole Kristian Tollefsen, som tvingades sluta efter en huvudskada.

– Det är fantastiskt med såna matcher! Det är grymt roligt, det är två utsålda hus, det är derbymatcher som betyder jättemycket för båda klubbarna och för fansen. Vansinnigt kul!

LÄS MER:Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

Finns det fortfarande lag i SHL som du och Frölunda vill slå extra mycket?

ANNONS

– Ja. Färjestad är ett av dem, svarar Roger Rönnberg snabbt.

Utveckla.

– Det finns en historia mellan klubbarna – och du känner också mellan fansen att det finns nåt extra. Vi har alltid ett stort stöd, en stor klack, när vi åker till Karlstad. Det är samma sak när de är här, du känner av rivaliteten mellan klubbarna. Sedan tror jag att det finns en kultur i klubbarna som lever kvar. Vi har framför allt vår kulturbärare Joel Lundqvist, som varit med om att spela många heta matcher.

LÄS MER:Frölunda sonderar marknaden – här är drömnamnen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS