Henrik Sedin: "Kändes som att vi hade matchen"

Tre Kronor är utslaget ur World Cup. Tungt menar Henrik Sedin som tycker att Sverige hade grepp om matchen under slutminuterna av ordinarie tid. – När vi kvitterade kändes det som att vi skulle avgöra under ordinarie tid, säger han till GP.

ANNONS
|

Det svenska World Cup-äventyret är över för den här gången. Det blir ingen drömfinal mot Kanada - utan Tre Kronor får lämna turneringen efter en snöplig semifinalförlust mot Europalaget. En match som avgjordes i förlängning.Europalaget ledde med 2-1 men med drygt fyra och en halv minut kvar utjämnade Erik Karlsson sedanTre Kronor satt in en massiv kvitteringsjakt.

Där och då var svenske storstjärnan Henrik Sedin helt övertygad om att Sverige skulle dra det längsta strået och avancera till final.

– De blev bara tröttare, tröttare och tröttare. Det var inte frågan om vi skulle göra mål utan när, säger han.

ANNONS

Han fortsätter:

– När vi kvitterade kände jag att "Det här vinner vi under ordinarie matchtid". Och vi hade några otroliga lägen att sätta dit den, men i en sådan här match kostar det om du inte gör det.

Och efter att ha förlorat semifinalen på övertid grämer Vancouver-spelaren sig extra mycket över att Sverige inte lyckades bräcka Europalaget när man hade motståndarnamot repen.

– Vi tog över matchen enormt i tredje perioden.

–Det kändes verkligen som att devar helt slut då, men tyvärr avgör vi inte matchen och när det går till overtime, då är det ett lotteri.

ANNONS