Henkes hyllning: "Förhoppningsvis kör de en dubbel"

För andra året i rad är Frölunda CHL-mästare. En av många som imponeras av framgången är Henrik Lundqvist. – Vinna Champions Hockey League två år i rad säger väldigt mycket om föreningen, säger han enligt GT.

ANNONS
|

På tisdagskvällen höjde Frölundas lagkapten Joel Lundqvist CHL-bucklan för andra året i rad. Efter en dramatisk final mot Sparta Prag i Frölundaborg, som Indianerna vann efter förlängning, kunde de regerande mästarna försvara titeln från i fjol. Sedan dess har gratulationerna strömmat in. En som imponeras av prestationen är Henrik Lundqvist.

– Det är imponerande. Vinna Champions Hockey League två år i rad säger väldigt mycket om föreningen och vart de är just nu och hur hårt man jobbar, säger New York Rangers-målvakten, enligt GT.

"Ingen överraskning"

Efter dubbla SM-guld lämnade "Henke" Frölunda 2005för spel i NHL - men han följer fortfarande klubben på nära håll. Inte minst genom brorsan Joel men också under somrarna när han själv brukar vara hemma och tränai Frölundaborg. Och han är inte förvånad över att göteborgarna fortsätter att skörda framgångar.

ANNONS

– Det är ingen överraskning men samtidigt krävs det mycket om man ska gå hela vägen i en sån turnering när man har elitserien att fokusera på. Förhoppningsvis kör de en dubbel i år igen, säger han.

ANNONS